• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring:’Son-Mother’

juni 16 @ 20:00 - 23:00

Het voelt alsof we uit een winterslaap gaan komen: na een winter die niet leek te eindigen, kunnen we hopelijk in juni weer naar de film. Wij van de OKW Filmkring hebben er veel zin in!

Al in december 2020 wilden we deze film gaan zien en nabespreken – toen moesten we het afblazen. Nu opnieuw het plan om ‘Son-Mother’ te gaan bekijken, en wel op woensdag 16 juni, om 20.00 uur. Gaat u mee kijken? Houdt u dan de website van Gigant in de gaten, wanneer de seinen op groen gezet worden voor de bioscopen, zal het programma weer op de website te vinden zijn, evenals een overzicht van alle voorzorgsmaatregelen.

Nu over de film: de Iraanse regisseur Mahnaz Mohammadi heeft tot nog toe steeds documentaires gemaakt over sociale vraagstukken. ‘Son-Mother’ is haar eerste speelfilm. Leila, een jonge weduwe zorgt voor haar twee kinderen terwijl haar werk bij de fabriek op de tocht staat. Een aanzoek accepteren van een collega betekent meer stabiliteit, maar de dochter van de man en de zoon van Leila mogen traditioneel niet onder hetzelfde dak wonen, omdat ze immers geen familie zijn. Leila staat voor een bijna onmogelijke keuze met vérstrekkende gevolgen voor haar en haar kinderen.

U bent van harte welkom om de film mee te gaan zien en aan de nabespreking deel te nemen, maar houd rekening met het beperkte aantal plaatsen bij Gigant. Koop of reserveer dus bijtijds zelf uw kaartje.

We gaan in de nabespreking met elkaar in op wat we gezien hebben, op zoek naar de essentie en naar diepere lagen in de film.

U hoeft zich niet bij ons op te geven en aan de nabespreking zijn geen kosten verbonden.

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
juni 16
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps