• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

OKW Lezing 1: ‘Die rare Engelsen en de Brexit’

Door              Peter Brusse
Datum           Woensdag, 16 september 2020
Locatie          Gigant, Apeldoorn (Popzaal)
Aanvang       20.00u

De zee die ons scheidt is niet eens zo breed, maar tussen de zandstranden hier en de krijtrotsen aan de overkant bestaat een wereld van verschil. Hoewel? Nederland en Groot-Brittannië zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden, dan weer als vrienden, dan weer als vijanden.

In de periode rond de Brexit maakt de legendarische oud-correspondent Peter Brusse de balans op. Want de Britten nemen dan wel afscheid van Europa, maar in het geval van Nederland is dat eigenlijk onmogelijk. Beide zeevarende naties delen een lange geschiedenis. Ze voerden oorlog met elkaar, probeerden elkaar te bekeren, leenden elkaars taal en imiteren elkaar nog altijd.

Peter Brusse (1936) is schrijver, journalist en voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Hij studeerde Rechten in Amsterdam en raakte bij het grote publiek bekend als correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Hij bestudeert de Britten al ruim een halve eeuw en weet dat je ze nooit echt zult begrijpen. Hij schreef onder andere de bestsellers ‘Neem nou Londen’, ‘Engeland bestaat niet’ en ‘Ach Engeland’

Toegangsprijs: leden OKW € 7,- /niet-leden € 9,-