• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Concert-lezing ‘Dansen met Chopin in Parijs’

Concert lezing door     Karolinka de Bree
Datum                            Maandag, 11 maart 2019
Locatie                           Gigant, Theaterzaal

Het duurt nog een tijdje voordat het 11 maart is, maar we maken onze lezers er graag op attent dat OKW, samen met Gigant en de Alliance Française een bijzonder evenement organiseert!

Geen gewone lezing en niet, zoals gebruikelijk in de popzaal van Gigant. Dit keer is er een combinatie van een concert en een lezing en maken we gebruik van de theaterzaal van Gigant. De titel zou u op het idee kunnen brengen dat u bij deze gelegenheid ook op de muziek kunt/mag dansen, maar dat is is (helaas?) niet het geval. 
Onze gast: pianiste Karolinka de Bree, die haar gehoor meeneemt naar het Parijs van Chopin.

Programmatoelichting
Wat hebben dansen en zingen te maken met de bekende Poolse componist en pianist Fryderyk Chopin (1810-1849)? Waarom klinkt een groot deel van zijn muziek zo ontzettend weemoedig? En waarom verhuisde de Poolse componist in 1831 plotseling naar Parijs? Pianist en musicoloog Karolinka de Bree neemt u in haar concertlezing ‘Dansen met Chopin in Parijs’ al spelend en vertellend mee naar de tijd waarin Chopin in Parijs woonde (1831-1849).

Karolinka ontwikkelt doordachte programma’s in de vorm van concertlezingen. Op deze manier combineert ze haar pianistiek op boeiende en soms interactieve wijze met musicologische kennis. Zo wil ze het publiek uitnodigen om dichterbij het verhaal achter de noten te komen. Zowel mensen zonder voorkennis over klassieke muziek als de nieuwsgierige kenner zijn welkom om deel te nemen aan dit programma.

Karolinka de Bree studeerde uitvoerend piano aan onder meer de Royal Northern College of Music te Manchester en Indiana University te Bloomington (IN). Zij behaalde zowel haar bachelor- als haar masterdiploma met onderscheiding. Zij studeerde onder meer bij Marjes Benoist, Evelyne Brancart en Alan Fraser. Daarnaast studeerde ze musicologie aan de universiteit te Utrecht.

Karolinka ontving verscheidene beurzen en prijzen, zoals van de VandenEnde Foundation en de Clara Haskil Foundation. Zij was finalist en prijswinnaar van de Hastings International Piano Competition. Daarnaast werd zij genomineerd voor de Vrienden Theaters Tilburg prijs.

Datum: Maandag, 11 maart 2019 
Aanvang: 20:00u, inloop vanaf 19:45u
Plaats: Theaterzaal Gigant, Nieuwstraat 377
7311 BR  Apeldoorn
Toegang: Leden OKW, Alliance Française en vrienden Gigant € 7,-; niet-leden € 9,-

U kunt al kaarten bestellen via Gigant.