• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 1: Rembrandt

Docent       Drs. Judith Bartel-van Beckhoven (MA)
Wanneer   Dinsdag 24 sept, 1, 8 en 15 okt.
Locatie      dok Zuid, 1e Wormenseweg 460,
                   7333 GZ Apeldoorn (zaal 103)
Tijdstip     10:00 – 12:00u

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat één van Nederlands grootste kunstenaars is overleden; Rembrandt Harmenszoon van Rijn, zoon van een molenaar en een genie in de kunst.
Er zijn honderden schilderijen en etsen en duizenden tekeningen van hem bewaard gebleven. In deze werken is goed te zien hoe Rembrandt op zoek was naar een unieke manier van schilderen, niet alleen in techniek maar ook in het moment in het verhaal dat hij afbeeldde.
In deze cursus zal dieper worden ingegaan op zijn keuzes, zijn technieken, de ontwikkeling in zijn werk en natuurlijk ook zijn turbulente privéleven.

Judith Bartel-van Beckhoven is een allround erfgoedspecialist en heeft als stagiair verfmonsteronderzoek gedaan bij het Rembrandt Research Project. Daarna heeft ze jaren gewerkt bij overheden en tentoonstellingen gemaakt voor diverse musea. Voor OKW verzorgde zij eerder cursussen over kunstgeschiedenis en archeologie.

Deelnemers: maximaal 15
Kosten: € 52,50 voor OKW-leden; € 72,50 voor niet-leden

Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus en uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl)

Betaling cursusgeld: het verschuldigde bedrag overmaken op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 onder vermelding van titel van de cursus en de naam van de deelnemer.