• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 10: Mindfulness

Docent           Janneke Nieboer
Wanneer       Woensdag 9, 23 mrt; 6, 20 april
Locatie           De Groene Hoven – zaal 4
                         Koninginnelaan 280
                         7315  EE Apeldoorn
Tijdstip           19:30-21:30u

Er bestaan veel misverstanden over mindfulness. Mindfulness betekent letterlijk ‘opmerkzaamheid‘. Gedacht wordt dat het zweverig is bijvoorbeeld, of dat het doel is om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Een leger hoofd en/of ontspanning is zeker iets wat het effect kan zijn van de beoefening van mindfulness, maar het is niet het doel. Eigenlijk gaat het puur om het opmerken van wat er is in het hier en nu, zonder oordeel.
Jon Kabat-Zinn – de grondlegger van de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training – beschrijft het zo: ‘Mindfulness betekent aandacht geven, op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend’. De beoefening hiervan, ook wel aandachttraining genoemd blijkt een positieve invloed te hebben op de kwaliteit van leven.
Wilt u hier meer over weten? In deze vier bijeenkomsten van 2 uur wordt onder andere besproken wat mindfulness is en waar het zijn oorsprong vindt. Maar belangrijker nog: u gaat zelf door middel van verschillende oefeningen ervaren wat mindfulness voor u kan betekenen!

Nuttige informatie: tijdens de bijeenkomsten zitten we veelal gewoon op een stoel. Voor deelname aan deze cursus is geen ervaring met meditatie nodig.
Bij gezondheidsproblemen, lichamelijke klachten en/of psychische klachten is het advies om dit bij aanmelding te melden. Waar nodig is vooraf overleg met de trainer mogelijk.

 Janneke Nieboer: Ik heb mijn opleiding in Amsterdam gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness. Sinds 2012 ben ik mindfulness- en mindfulkids trainer. In 2014 ben ik mijn eigen bedrijf gestart ‘Mindful Groter Groeien’. Hier geef ik (groeps)sessies aan volwassenen, jongeren en kinderen. Tevens ben ik werkzaam in het basisonderwijs en heb ik de opleiding voor paardencoach gevolgd. Als paardencoach geef ik sessies aan huis voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Deelnemers:       maximaal 10

Kosten:                € 60,00 voor OKW-leden;  € 80,00 voor niet-leden

Aanmelden:
Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Daarna ontvangt u van Femmy bevestiging van inschrijving.

Betaling:
Pas na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op de bankrekening van OKW
NL69 INGB 0004 3167 33 t.n.v. Ver. OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.

Wanneer cursussen onverhoopt door OKW geannuleerd moeten worden, wordt het cursusgeld teruggestort.