• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 2: Vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen

Docent:         Judith Bartel – van Beckhoven
Wanneer:     Woensdag 14, 21, 28 sept; 5 okt.
 Locatie:       De Groene Hoven – zaal 2
                       Koninginnelaan 280
                       7315  EE Apeldoorn
Tijdstip:       10:00-12:00u
 

Judith Bartel heeft met haar cursussen voor OKW een schare trouwe fans verzameld. Afgelopen seizoen kon door de coronamaatregelen de cursus ‘Vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen’ niet doorgaan. Dit najaar staat de cursus opnieuw geprogrammeerd. Maak kennis met die vrouwelijke kunstenaars!

Noem eens een beroemde kunstenaar en grote kans dat je diverse namen van mannelijke kunstenaars noemt terwijl je met moeite een paar vrouwelijke kunstenaars kunt opnoemen. Maar vrouwelijke kunstenaars zijn er wel degelijk geweest in de afgelopen eeuwen. Wie waren deze vrouwen? Hoe kwamen ze tot hun opleiding, opdrachten en wat waren hun uitdagingen? Wat is hun bijzondere bijdrage geweest en welke rol spelen zij in het grote verhaal van de kunstgeschiedenis?
In de cursus ‘Vrouwelijke Kunstenaars door de Eeuwen heen’ vertelt kunsthistoricus Judith Bartel-van Beckhoven over deze vaak nog onbekende parels in de collecties van binnen- en buitenlandse musea. Gelukkig is er in de afgelopen tien jaar veel meer aandacht en waardering gekomen voor de vrouwelijke kunstenaars en kunnen we daardoor steeds meer kennis nemen van hun werk. In de vierdelige cursus gaan we nader kennis maken met het werk van een aantal Nederlandse en buitenlandse vrouwelijke kunstenaars en genieten van hun meesterwerken.Judith Bartel-van Beckhoven is kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker en heeft al meerdere keren succesvolle cursussen verzorgd voor OKW. In Apeldoorn heeft zij gewerkt aan de Canadian Walk en de Röntgenpaviljoens in CODA. Per december 2021 is zij de conservator van het Anton Pieckmuseum te Hattem.

Deelnemers: maximaal 15
Kosten:         € 57,50 voor leden;   € 77,50 voor niet-leden

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Pas als u bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, betaalt u het cursusgeld.

Betaling cursusgeld: Na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver. OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.

Wanneer cursussen onverhoopt door OKW geannuleerd moeten worden, wordt het cursusgeld teruggestort.

Wanneer het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen overstijgt, wordt een wachtlijst aangelegd. Als er zóveel belangstelling voor een cursus is, dat een tweede ronde georganiseerd kan worden, proberen we dat in overleg met de docent en de cursuslocatie te regelen.

Wanneer u zich inschrijft voor een cursus, gaat u er mee akkoord dat uw naam, telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn bij de docent, zodat deze in voorkomende gevallen met de cursisten kan communiceren.