• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 1: ‘Bosbaden’

Docent:           Miriam Meiberg
Wanneer:       Vrijdag 9, 23 sept; 7, 21 oktober
Locatie:           Nader te bepalen boslocatie
Tijdstip:          10:30 – 12:00u

Afgelopen voorjaar werd ‘bosbaden’ ook aangeboden. Gezien de lovende reacties van de deelnemers – en op verzoek van enkele spijtoptanten – bieden we deze cursus nóg een keer aan. Ga het avontuur aan en ga met Miriam op weg!

 Inhoud cursus: Het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking heeft op je lichaam en stress reduceert. In Japan hebben ze hier een speciale benaming voor: shinrin-yoku, ofwel: bosbaden. Van een vol hoofd naar een vol hart, mindful aanwezig zijn in de natuur. We werken in thema’s in en met de natuur; met symbolieken en metaforen.

Praktische informatie
– u zorgt voor goede schoenen en kleding passend bij het weer
– u neemt een rugzak mee met regenkleding/paraplu, een kleedje of plastic zak (om
   onderweg op te kunnen zitten), drinken en een versnapering.
– u hebt een goede lichamelijke conditie; we wandelen max. 3 km
– als een bijeenkomst door de weersomstandigheden niet door kan gaan, wordt
   gezorgd voor een ‘inhaalmoment’.

Het motto van Miriam Meiberg (1967) is ‘leren, groeien en ontwikkelen door te doen’. Leren is vooral ervaringsleren. Liefde voor leren heeft ervoor gezorgd dat ze ruim 30 jaar in het onderwijs werkt. Van juf naar begeleider in het onderwijs op de pabo van Hogeschool Saxion. Haar liefde voor begeleiden, coachen en de natuur heeft ze samengebracht in een eigen praktijk ‘Sonop wandelcoaching’. Miriam volgde een opleiding bij Innersteps en wil mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Haar aanbod is gericht op individuele trajecten en groepen. Gaat u mee baden in het bos?

Deelnemers:       maximaal 15
Kosten:                € 50,00 voor OKW-leden: € 70,00 voor niet-leden

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Pas als u bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, betaalt u het cursusgeld.

Betaling cursusgeld: Na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver. OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.

Wanneer cursussen onverhoopt door OKW geannuleerd moeten worden, wordt het cursusgeld teruggestort.

Wanneer het aantal aanmeldingen het aantal beschikbare plaatsen overstijgt, wordt een wachtlijst aangelegd. Als er zóveel belangstelling voor een cursus is, dat een tweede ronde georganiseerd kan worden, proberen we dat in overleg met de docent en de cursuslocatie te regelen.

Wanneer u zich inschrijft voor een cursus, gaat u er mee akkoord dat uw naam, telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn bij de docent, zodat deze in voorkomende gevallen met de cursisten kan communiceren.