• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 3: Astronomie ‘Reis naar de sterren’

Docent        Alex Scholten
Wanneer    Donderdag 10, 17, 24 en 31 okt, 7 nov.
                     excursie Volkssterrenwacht Bussloo (facultatief)
Locatie       Wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan
                     280, 7
315 EE Apeldoorn (zaal 4)
Tijdstip      19:30 – 21:30u

In vier lessen in deze beginnerscursus wordt stap voor stap kennis gemaakt met de wonderen van de sterrenhemel. Van het herkennen van sterrenbeelden via een reis langs de planeten van ons zonnestelsel tot de uit miljarden sterren bestaande sterrenstelsels aan de grenzen van ons universum. Een cursus zonder wetenschappelijke formules, maar met veel fraai en actueel beeldmateriaal waarin een kort overzicht wordt gegeven van onze huidige kennis van het heelal en de plek van onze aarde hierin.

10-10: Verkenning van de sterrenhemel en onderzoek van de maan
17-10: Ons planetenstelsel
24-10: De zon en de levensloop van sterren
31-10: De oerknal: de geschiedenis van het heelal

Alex Scholten (1962), woonachtig in Eerbeek, is al ruim 40 jaar actief amateur-sterrenkundige en publieksvoorlichter. Sinds 1975 is hij betrokken bij de Volkssterrenwacht Bussloo, waarvan hij sinds 2008 voorzitter is. Hij verzorgt lezingen, cursussen en waarnemingsavonden voor het publiek op zowel de volkssterrenwacht als voor groepen elders in het land. Hiermee kan hij zijn passie voor het heelal overbrengen op een groot publiek. In het dagelijks leven is de docent werkzaam als teamleider functioneel beheer bij de verzekeringsmaatschappij Achmea in Apeldoorn.

Deelnemers: maximaal 25
Kosten: € 52,50 voor OKW-leden; € 72,50 voor niet-leden

Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus en uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl)

Betaling cursusgeld: het verschuldigde bedrag overmaken op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 onder vermelding van titel van de cursus en de naam van de deelnemer.