• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 7: Evolutie, van theorie naar levensverschijnsel (volgeboekt!)

Docent      Atze Oskamp, excursie samen met
                   Cathrien Oskamp 

Wanneer  Donderdag 7, 21 okt; 4, 18 nov.
                   excursie in overleg
Locatie      De Groene Hoven – zaal 1
                   Koninginnelaan 280
                   7315 EE Apeldoorn
Tijdstip     13:30-15:30u

Deze cursus gaat over de evolutie van het leven op aarde.
Grondlegger van de evolutietheorie is Charles Darwin. Met de uitgave van zijn boek over het ontstaan van de levende soorten (‘On the origin of species’ – 1859) is de wetenschap van leven en natuur fundamenteel veranderd.
Nog vele decennia is er gestreden over Darwin’s evolutietheorie. Dat heeft geleid tot aanpassing en aanvulling van zijn theorie. Daaraan hebben tal van wetenschappers hun steentje bijgedragen.

Newton heeft de zwaartekrachttheorie ontwikkeld die al lang geen theorie meer is, maar algemeen beschouwd wordt als een natuurverschijnsel. Op vergelijkbare wijze is voor de wetenschap evolutie geen theorie meer maar een natuurverschijnsel, zij het dan een beetje complexer dan Darwin dacht.

De evolutiecursus bestaat uit vijf middagen:
1 Twee eeuwen Darwin en zijn betekenis nu
2 Aanpassing van levende soorten aan hun leefmilieu (Darwin’s natuurlijke selectie)
3 Ontdekking van omstandigheden en processen die evolutie versnellen
4 Wetenschap zonder evolutie nu ondenkbaar: evolutie hoort bij leven
5 Een natuurexcursie om aspecten van evolutie in de levende natuur te ontdekken.

Atze Oskamp is bioloog en een veelgevraagde spreker over de natuur. Hij doet al heel lang vrijwilligerswerk op de Hoge Veluwe en bij het IVN. Hij verzorgde reeds eerder vier, zeer gewaardeerde, cursussen voor OKW.

Deelnemers: maximaal 20

Kosten: € 40,00 voor OKW-leden: € 60,00 voor niet-leden

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Pas als u bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, betaalt u het cursusgeld.

Betaling cursusgeld: Na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver.OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.