• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 5: De wisselwerking tussen populaire en klassieke muziek na 1900

Docent:            Emanuel Overbeeke
Wanneer:        Dinsdag 20, 27 sept; 4, 11 okt.
Locatie:            Gigant – zaal 3.12
                          Nieuwstraat 377,
                          7311BR Apeldoorn
Tijdstip:           19:30-21:30u

Klassieke muziek en populaire muziek van na 1900 worden vaak beschreven als muzieksoorten uit twee verschillende werelden. Voor die voorstelling van zaken is veel te zeggen. Daarnaast zijn er ook raakvlakken en laten de twee zich door de ander inspireren. Deze cursus gaat over de raakvlakken en de manier waarop de twee werelden zich hebben laten inspireren door de ander. Muziekvoorbeelden uit de twee komen voorbij, maar het accent ligt op de ontmoeting in plaats van de confrontatie.

De opzet van de cursus zal chronologisch zijn. In de keuze van de voorbeelden springt Overbeeke voortdurend van de ene naar de andere wereld en terug.

Aan de orde komen onder meer de betekenis van jazz, elektronische muziek, vormen in de muziek, wijzen van zingen en de rol van teksten.

Emanuel Overbeeke gaf eerder voor OKW cursussen over diverse muzikale onderwerpen en publiceerde artikelen over de rol van muziek in het werk van diverse schrijvers en de relatie van sommige beeldende kunstenaars met andere kunstenaars. Hij schreef boeken over onder Debussy, Stravinsky, Boulez, Vestdijk en de muziek, klassieke componisten en de dood plus een proefschrift over Nederlandse muziek bij Nederlandse symfonieorkesten. In 2020 verscheen zijn positief ontvangen boek ‘Nederland en Beethoven’ – Hoe de polder al meer dan tweehonderd jaar omgaat met een geniale buitenlander’

Deelnemers:       maximaal 15
Kosten:                € 57,50 voor OKW-leden; € 77,50,50 voor niet-leden     

Aanmelden:
Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Daarna ontvangt u van Femmy bevestiging van inschrijving.

Betaling:
Pas na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op de bankrekening van OKW: NL69 INGB 0004 3167 33 t.n.v. Ver. OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.

 Wanneer cursussen onverhoopt door OKW geannuleerd moeten worden, wordt het cursusgeld teruggestort.