• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 6: Fake News versus feiten; De cursus vervalt wegens corona

Docent        Gerko Tempelman
Wanneer     Woensdag 3, 10, 17 en 24 maart
Locatie        De Groene Hoven – zaal 1-2
                      Koninginnelaan 280
                      7315 EE Apeldoorn
Tijdstip        14:00 – 16:00u

Sinds Donald Trump president werd, gaat het steeds vaker over fake news. Soms lijken we met z’n allen in een partijtje moddergooien terecht te zijn gekomen tussen feiten en alternatieve feiten. Wie heeft er gelijk? En hoe bepaal je dat?

De geschiedenis van de postmoderne filosofie laat zien dat het nog niet zo eenvoudig is om te bepalen wat waarheid is. En ook niet wanneer er sprake is van feiten of alternatieve feiten. En daarom zet Donald Trump iedereen, zowel voor- als tegenstander, aan het denken.

In vier bijeenkomsten staan we stil bij typische vragen uit het tijdperk Trump (en daarna). We kijken naar een stukje geschiedenis van westerse filosofie (oude Grieken en moderne tijd) en we bekijken verschillende filosofische perspectieven op waarheid. Maar bovenal zijn we kritisch op onszelf. Hebben wij het eigenlijk wel bij het rechte eind of missen we ergens iets? En hoe weten we dat?

Gerko Tempelman is filosoof en theoloog. Hij is oprichter van de Nederlandse Death Cafés en experimenteerde met een kerk voor atheïsten en dominees achter de ramen op de wallen. Onlangs kwam zijn boek ‘Ongeneeslijk Religieus’ uit. Gerko geeft lezingen over filosofie, islam, christendom en ideeëngeschiedenis. Najaar 2019 gaf hij een hoog gewaardeerde lezing voor OKW en afgelopen seizoen gaf hij de cursus

Deelnemers: maximaal 30
Kosten: € 70,00 voor OKW-leden: € 90,00 voor niet-leden

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Pas als u bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, betaalt u het cursusgeld.

Betaling cursusgeld: Na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver.OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.