• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 7: Griekse mythologie basiscursus; De cursus vervalt wegens corona

Deze cursus is een samenwerkingsproject van OKW en het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) afdeling Apeldoorn

Docent        Eveline van Hilten-Rutten
Wanneer    Donderdag 4, 11, 18 en 25 maart
Locatie        De Groene Hoven – zaal 1
                     Koninginnelaan 280
                     7315 EE Apeldoorn
Tijdstip       19:30 – 21:30u

Toelichting op de cursus:
Hebt u nog een doos van Pandora op zolder? Af en toe last van een achilleshiel? Kenners van de Griekse mythologie zullen weten dat deze vragen niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Maar wat zat er ook alweer in die doos van Pandora, en wat had het ontstaan van de mens daarmee te maken? En hoe kwam Achilles eigenlijk aan zijn bijzondere bescherming, die overal werkte behalve bij zijn enkel?

In vier weken krijgt u een overzicht van de hoofdfiguren in de Griekse mythologie. U zult niet alleen bekende en minder bekende mythen horen, maar ook verklaringen achter de verhalen ontdekken. Wat vertellen de verhalen ons over de Griekse samenleving in de zesde en vijfde eeuw voor Christus? En wat betekenen ze nu nog? Per college staat één thema centraal en ontdekken we, aan de hand van vertelling en discussie, wat er schuilgaat achter het eeuwenoude verhalengoed van Hellas.

04-03 De Wereld: haar ontstaan en haar onverklaarbare fenomenen
11-03 De Goden: een mini-samenleving
16-03 De Helden: kleine goden of grote mensen?
25-03 De Mensen: of hoe de goden zich overal én nergens mee bemoeien

Eveline van Hilten-Rutten (MA) (1988) studeerde Klassieke Talen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de University of Glasgow. Vanaf 2012 was zij ruim vijf jaar in dienst als onderzoeker en docent oud-Grieks bij de Radboud Universiteit. Momenteel rondt zij haar promotieonderzoek naar de overlevering en receptie van Griekse poëzie af. Zij is geboeid door alles wat met tekst, verhaal en wetenschap te maken heeft, gaf diverse gastlezingen voor o.a. het NKV en werkte mee aan tentoonstellingen. Voor OKW gaf ze eerder hooggewaardeerde cursussen.

Deelnemers: maximaal 15
Kosten: € 55,00 voor leden OKW en NKV; € 75,00 voor niet-leden (prijs incl. thee/koffie)

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Pas als u bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, betaalt u het cursusgeld.

Betaling cursusgeld: Na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver.OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.