• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 8: De verovering van de ruimte, ruim 60 jaar ruimtevaart

Docent       Alex Scholten
Wanneer   Donderdag, 29 okt; 19 nov; 3, 10 dec
Locatie       De Groene Hoven – zaal 4
                    Koninginnelaan 280, 
                    7315 EE Apeldoorn
Tijdstip      19:30-21:30u

In vier lessen wordt besproken hoe de ruimtevaart zich van voorzichtige stappen in een onbekende wereld heeft ontwikkeld tot een onlosmakelijk en deels ook commercieel onderdeel van onze moderne maatschappij. Een geschiedenis vanaf de Spoetnik, via de landing op de maan, de spaceshuttle, het International Space Station tot de moderne communicatie- en navigatiesatellieten. Ook de verkenning van de planeten van ons zonnestelsel en modern sterrenkundig onderzoek heeft door de ruimtevaart een ongekende sprong gemaakt.

29 okt: De geschiedenis van de ruimtevaart
5 nov: De actuele ontwikkelingen in de bemande ruimtevaart
12 nov: Ruimterobots onderzoeken ons zonnestelsel
19 nov: Het nut en dagelijks gebruik van de ruimtevaart

Alex Scholten (1962), woonachtig in Eerbeek, is al ruim 40 jaar actief amateur-sterrenkundige en publieksvoorlichter. Sinds 1975 is hij betrokken bij de Volkssterrenwacht Bussloo, waarvan hij sinds 2008 voorzitter is. Hij verzorgt lezingen, cursussen en waarnemingsavonden voor het publiek op zowel de volkssterrenwacht als voor groepen elders in het land. Hiermee kan hij zijn passie voor het heelal overbrengen op een groot publiek. In het dagelijks leven is Alex werkzaam als teamleider functioneel beheer bij de verzekeringsmaatschappij Achmea in Apeldoorn.

Deelnemers: maximaal 15

Kosten: € 52,50 voor OKW-leden: € 72,50 voor niet-leden

Wanneer u zich inschrijft voor een cursus, gaat u er mee akkoord dat uw naam, telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn bij de docent, zodat deze in voorkomende gevallen met de cursisten kan communiceren.

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Betaling cursusgeld: het verschuldigde bedrag overmaken op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver.OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer(s).

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.