• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus 3: Levenswijsheid uit Het Oude Boek

Docent         Dirk van de Glind
Wanneer      Maandag 20, 27 sept; 11 okt.
Locatie         De Stolp, Violierenplein 101,
                      7329 DR Apeldoorn
Tijdstip        10:00-12:00u

Voor fundamentalisten die de Bijbel het liefst letterlijk nemen zou deze cursus wel eens een beproeving kunnen zijn. Hij is bedoeld voor wie voor het eerst of opnieuw kennis wil maken met het Oude Boek en dat met een open blik wil doen. Maar ook wie geneigd is de Bijbel en andere heilige boeken met scepsis of wantrouwen te benaderen is zeer welkom bij deze ontdekkingstocht door in ieder geval het begin van de Bijbel.
Zendingsdrang is niet aan de orde, passie voor de schoonheid en de levenswijsheid die in veel verhalen te vinden is des te meer. Er is ruimte voor het uitwisselen van vragen, ideeën en gezichtspunten. Er wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal en geluidsfragmenten die verhelderend werken en bovendien zorgen voor variatie.

Dirk van de Glind (1959) heeft als docent Levensbeschouwelijke Vorming jarenlang de gelegenheid gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest en leerde daarbij over zijn eigen grenzen heen te kijken. In 2019 ging hij met vervroegd pensioen om zich met meer rust bezig te kunnen houden met zingevingsvragen. Hij geeft lezingen en workshops en van zijn hand verscheen onder meer het boek ‘Het lef om op te staan – De Bijbel zonder vrome praatjes.’ Zie ook: www.dirkvandeglind.nl

Deelnemers: maximaal 15
Kosten: € 55,00 voor OKW-leden; € 75,00 voor niet-leden

Aanmelden: Stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer. (femmy.erbe@xs4all.nl) Pas als u bevestiging van inschrijving hebt ontvangen, betaalt u het cursusgeld.

Betaling cursusgeld: Na ontvangst van de bevestiging dat er voor u plaats is bij de betreffende cursus, maakt u het verschuldigde bedrag over op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 t.n.v. Ver.OKW onder vermelding van de titel van de cursus en de naam van de deelnemer.

De inschrijving voor een cursus is pas definitief wanneer u een bevestiging van inschrijving heeft gekregen en het cursusgeld voldaan is.