• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus: Architectuurgeschiedenis en wandelen

Docent        Huub Ummels
Data            dinsdagmiddag 18 sept.en 2 okt. (theorie),
                     25 sept. en 9 okt. 2018(wandeling)
Tijdstip       13:30 – 15:30 uur

Locatie       theorielessen: ACEC-gebouw, Apeldoorn

Thema’s: De wijk Woudhuis en Apeldoornse architecten

De cursus bestaat uit twee gedeelten. In het eerste gedeelte komt de ontwikkeling van de wijk Woudhuis aan de orde. In de eerste bijeenkomst gaat Huub Ummels, aan de hand van beeldmateriaal, in op de geschiedenis en de ontwikkeling van de wijk. De tweede bijeenkomst bestaat uit een wandeling door de wijk.

In het tweede gedeelte van de cursus wordt aandacht besteed aan het werk van lokale Apeldoornse architecten. Na een ‘theorieles’ waarin veel voorbeelden van het werk van de architecten te zien zijn, volgt weer een wandeling langs een aantal kenmerkende gebouwen die door deze architecten ontworpen zijn.

Huub Ummels is oud beleidsambtenaar cultureel erfgoed bij de gemeente Apeldoorn en een groot kenner van de Apeldoornse geschiedenis. Hij schreef en werkte mee aan een groot aantal publicaties over de geschiedenis van de stad op de Veluwe. In het eerste semester verzorgde hij een eerste zeer succesvolle cursus voor OKW.

.Aantal plaatsen: maximaal 15

Kosten (inclusief koffie of thee): € 50,- voor OKW-leden; € 70,- voor niet-leden

Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé (femmy.erbe@xs4all.nl) met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer.