• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus: ‘Griekse mythologie’ op herhaling!

Docent          Eveline van Hilten-Rutten
Data              Dinsdag, 7, 14, 21 en 28 mei 2019
Tijdstip         19:30 – 21:30 uur
Locatie         Gigant, Apeldoorn

Een kans voor de mensen op de wachtlijst en nieuwe belangstellenden! Het is gelukt de cursus nog een keer aan te bieden!
Deze cursus is een samenwerkingsproject van OKW en Nederlands Klassiek Verbond (NKV) afdeling Apeldoorn.

Toelichting op de cursus
Hebt u nog een doos van Pandora op zolder? Af en toe last van een achilleshiel? Kenners van de Griekse mythologie zullen weten dat deze vragen niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Maar wat zat er ook alweer in die doos van Pandora, en wat had het ontstaan van de mens daarmee te maken? En hoe kwam Achilles eigenlijk aan zijn bijzondere bescherming, die overal werkte behalve bij zijn enkel?

In vier weken krijgt u een overzicht van de hoofdfiguren in de Griekse mythologie. U zult niet alleen bekende en minder bekende mythen horen, maar ook verklaringen achter de verhalen ontdekken. Wat vertellen de verhalen ons over de Griekse samenleving in de zesde en vijfde eeuw voor Christus? En wat betekenen ze nu nog? Per college staat één thema centraal en ontdekken we, aan de hand van vertelling en discussie, wat er schuilgaat achter het eeuwenoude verhalengoed van Hellas.
07-05 De Wereld: haar ontstaan en haar onverklaarbare fenomenen
14-05 De Goden: een mini-samenleving
21-05 De Helden: kleine goden of grote mensen?
28-05 De Mensen: of hoe de goden zich overal én nergens mee bemoeien

Eveline van Hilten-Rutten (MA) (1988) studeerde Klassieke Talen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de University of Glasgow in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2012 was zij ruim vijf jaar in dienst als onderzoeker en docent oud-Grieks bij de Radboud Universiteit. Momenteel rondt zij haar promotieonderzoek naar de overlevering en receptie van Griekse poëzie af. Zij is geboeid door alles wat met tekst, verhaal en wetenschap te maken heeft, gaf diverse gastlezingen voor o.a. het NKV en werkte mee aan tentoonstellingen. 

Deelnemers:     maximaal 15
Kosten:             € 52,50 voor leden OKW en NKV; € 72,50 voor niet-leden

Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé (femmy.erbe@xs4all.nl) met vermelding van de titel van de cursus en uw naam en telefoonnummer.

Betaling cursusgeld: het verschuldigde bedrag overmaken op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 onder vermelding van titel van de cursus en de naam van de deelnemer.