• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus: ‘Natuur op de Veluwe’ (véél) meer dan zand, water en dennen!

Docent        Atze Oskamp 
Data            Donderdagmiddag 14 februari (theorie), 
                     14 maart, 
4 en 25 april (excursies)
Tijdstip       14:00 – 16:00 uur 
Locatie       dok Zuid, 1e Wormenseweg 460,
                     7333 GZ Apeldoorn            

Ook voor mensen die op de Veluwe wonen en denken dat ze hun leefomgeving wel kennen, valt er nog veel te beleven. Écht beleven doe je in de natuur. Daarom heeft deze cursus een bijzondere opzet. De nadruk ligt op het zélf ervaren.

De cursusmiddag (theorie) wordt gevolgd door 3 excursies naar verschillende natuurgebieden op de Veluwe. We maken kennis met de specifieke natuur in de drie gebieden en ontdekken tekenen van hun ontstaan en geschiedenis. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor bijzonderheden over de levende wezens in het gebied. Tijdens de excursies ervaren de deelnemers in ‘het veld’ wat tijdens de middag in dok Zuid aan de orde is gekomen. De data voor de excursies zijn zó gekozen dat de behandelde onderwerpen zo goed mogelijk te zien zijn.

14 maart bezoeken we het Kootwijkerzand,
4 april de omgeving van de Zandhegge (achter Wiesel),
25 april de Empense en Tondense heide (tussen Voorst en Klarenbeek).Alle excursies zijn op donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.
Vervoer naar de excursielocaties op eigen gelegenheid. Het is aan de deelnemers onderling afspraken te maken over met elkaar meerijden.

Atze Oskamp is bioloog en een veelgevraagde spreker over de natuur. Hij is gids bij het IVN en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hij verzorgde reeds eerder drie zeer gewaardeerde cursussen voor OKW.

Deelnemers:     maximaal 20
Kosten:                € 40,00 voor OKW-leden; € 60,- voor niet-leden.

Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé (femmy.erbe@xs4all.nl) met vermelding van de titel van de cursus en uw naam en telefoonnummer.

Betaling cursusgeld: het verschuldigde bedrag overmaken op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 onder vermelding van titel van de cursus en de naam van de deelnemer.