• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus: Rusland

Docent       Marie-Thérèse ter Haar
Data           maandagavond 12, 19 en 26 nov, 3 dec.
Tijdstip      20:00-22:00 uur
Locatie      Dok Zuid, Apeldoorn

De cursus Rusland kent twee delen.
Deel 1: Rusland Actueel, Deel 2: Van Paulovna tot koningin Beatrix / Hoogtepunten van de Russische schilderkunst.

Om zowel de ‘oudgedienden’, die al eerder een Cursus Rusland Actueel volgden als ‘nieuwkomers’ een aantrekkelijk programma te kunnen bieden, is gekozen voor een cursus in twee delen.

Deel 1: Leden die bij de eerste keer dat ‘Rusland Actueel’ werd aangeboden achter het net visten, kunnen nu ‘de schade inhalen’. Marie-Thérèse balt de cursusinformatie samen in twee bijeenkomsten, waarbij ze vanzelfsprekend ook aandacht besteedt aan de meest recente ontwikkelingen.

Deel 2: De derde en vierde bijeenkomst besteedt Marie-Thérèse aandacht aan meer culturele aspecten: ‘Van Anna Paulovna tot koningin Beatrix’ (Nederlandse koninginnen) en ‘Hoogtepunten van de Russische schilderkunst’.

Marie-Thérèse ter Haar is docent en oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie. Ze studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en maakte ze het einde van de Koude Oorlog mee. Voor OKW verzorgde zij diverse hooggewaardeerde cursussen en lezingen.

Aantal plaatsen: 25

Kosten: € 52,50 voor OKW-leden; € 72,50,- voor niet-leden.
Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Femmy Erbé (femmy.erbe@xs4all.nl) met vermelding van de titel van de cursus, uw naam en telefoonnummer.