• Activiteiten Slideshow

    OKW
    Apeldoorn

Cursus: ‘Symboliek in de kunst’ op herhaling!

Docent       Drs. Judith Bartel-van Beckhoven
Data           Donderdag 7, 14, 21 februari en 7 maart 2019
Tijdstip      10:00 – 12:00 uur
Locatie       Wijkcentrum De Groene Hoven,
                    Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn

Verheugend nieuws voor iedereen die op de wachtlijst staat voor deze cursus! 
In overleg met onze docent Judith Bartel en De Groene Hoven kunnen we deze cursus voor de tweede keer dit seizoen aanbieden. De mensen die op de wachtlijst staan, krijgen als eerste de kans zich aan te melden. Nieuwe aanmeldingen worden vanaf 1 februari in volgorde van binnenkomst behandeld. We realiseren ons dat het kort dag is, maar we zijn blij dat we deze tweede cursus kunnen aanbieden!

Wie de levendige schilderijen van onze lokale Marius van Dokkum bekijkt, begrijpt direct welke aspecten van ons dagelijkse leven hij op de hak neemt. Maar stel je eens voor dat iemand over 200 jaar naar zijn schilderij kijkt. Gaat die persoon begrijpen waar het over gaat? Of zijn er passages afgebeeld waar overheen gekeken wordt omdat het niet meer begrepen wordt? In de kunst zijn door de eeuwen heen vele symbolen gebruikt waarvan we de betekenis inmiddels niet meer zomaar herkennen.

In deze vierdelige cursus gaan we ontdekken welke verhalen er allemaal schuilen achter de vaak fraai vormgegeven aspecten binnen een kunstwerk. We beginnen in de Klassieke Oudheid, en gaan via de Middeleeuwen naar de Nieuwere Tijd en eindigen met de hedendaagse kunst.

Judith Bartel-van Beckhoven is een allround erfgoedspecialist en heeft jaren gewerkt bij overheden en tentoonstellingen gemaakt voor diverse musea. Voor het OKW verzorgde zij eerder cursussen kunstgeschiedenis en archeologie.

Deelnemers: maximaal 15
Kosten: € 52,50 voor OKW-leden; € 72,50 voor niet-leden

Aanmelden: stuur een mailtje naar contactpersoon Fem
my Erbé (femmy.erbe@xs4all.nl) met vermelding van de titel van de cursus en uw naam en telefoonnummer.

Betaling cursusgeld: het verschuldigde bedrag overmaken op rekening NL 69 INGB 000 43 167 33 onder vermelding van titel van de cursus en de naam van de deelnemer.