• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bericht van museumkring 2: ‘Kunstbelevenis’

oktober 9 @ 14:00 - 17:00

Voor vrijdag 9 oktober 2020  staat er een bijzondere “Kunstbelevenis” op het programma van Museumkring 2.Deze keer blijven wij in Apeldoorn. Wij zijn blij dat wij, na maanden van stilstand door het Coronavirus, weer een activiteit kunnen organiseren. De kunstenaar Jef Huibers komt zijn project “Odysseia” presenteren. Het wordt deze keer een ééndaagse tentoonstelling met alle 24 schilderijen, gecombineerd met een lezing door de kunstenaar zelf.

Jef Huibers is opgeleid aan de kunstacademies van Rotterdam en Tilburg en was als docent tekenen en kunstgeschiedenis verbonden aan de goud en zilver opleiding in Schoonhoven en de hogeschool in Rotterdam. Hij maakt schilderijen en ontwerpt zilveren objecten die door zilversmeden worden uitgevoerd.
De expositie bestaat uit 24 kleine schilderijen die elk een hoofdstuk van de Odysseia van Homerus verbeelden.

In zijn inleiding volgt Jef Huibers Odysseus op zijn tocht, maar vertelt ook over de keuzes en overwegingen die tot de afbeeldingen hebben geleid.

Meer informatie op:  jef.huibers.kunstinzicht.nl

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Tentoonstelling plus lezing in:
Het ACEC gebouw
Roggestraat 44,
7311 CD Apeldoorn.

Programma:
14.00 – 14.30    Ontvangst met koffie / thee.
14.30                  Welkom door de organisatie museumkring
14.35 – 15.25     Lezing over het project Odysseia door Jef Huibers.
15.25 – 17.00    Op gepaste afstand bij toerbeurt bezichtiging van de tentoongestelde kunstwerken, onder genot van                                een drankje.
17.00                  Einde.

Aanmelden: 
Zoals gewoonlijk vragen wij binnen de museumkring voor een rondleiding en/of lezing: €10,00 (deze keer is de bijdrage inclusief twee consumpties)

Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar OKW.MK2@gmail.com . Wilt u alstublieft in verband met de organisatie van de lezing zo spoedig mogelijk reageren en het gevraagde bedrag overmaken op:
Bankrek: NL22 TRIO 0379 6158 35 t.n.v. Louis Hankart o.v.v. Odysseia 9 oktober. Vergeet alstublieft niet ook uw naam te vermelden.

Uw aanmelding is pas definitief als het bedrag* is overgemaakt.

*Mocht onverhoopt in verband met de Coronamaatregelen de lezing geen doorgang vinden, wordt het overgemaakte bedrag geretourneerd.

Gegevens

Datum:
oktober 9
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

ACEC gebouw
Apeldoorn, Nederland + Google Maps