• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie: de Beemster en de Stelling van Amsterdam (Werelderfgoederen)

27 oktober 2017 @ 08:00 - 18:00

Datum         vrijdag 27 oktober 2017
De Beemster is een 17e eeuwse droogmakerij met een uniek verkavelingspatroon. De droogmakerij is een mooi voorbeeld van hoe de Nederlanders grote delen van hun land hebben drooggemaakt. De drooglegging  was een project dat is opgezet door rijke Amsterdamse kooplieden. Tot op de dag van vandaag zijn veel sporen uit het verleden in het landschap zichtbaar. De polder is sinds 1999 Werelderfgoed. 

Drie jaar eerder werd de Stelling van Amsterdam op de lijst van Werelderfgoed geplaatst. De stelling is in de 19e eeuw als verdedigingslinie aangelegd en moest de hoofdstad door een ring van water beschermen bij een buitenlandse aanval. De stelling omringt Amsterdam en is 135 kilometer lang. Het geheel bestaat uit 42 forten, 4 batterijen en een stelsel van sluizen, dammen en kanalen.

We kunnen alvast verklappen dat – exclusief voor de OKW-excursie! –  musea in Middenbeemster en een fort van de Stelling van Amsterdam worden opengesteld. De bustocht door de Beemster en het bezoek aan het fort worden begeleid door goed ingevoerde gidsen, die over een schat aan informatie beschikken.

 

Gegevens

Datum:
27 oktober 2017
Tijd:
08:00 - 18:00