• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmkring: ‘Dolor y gloria’

september 25 @ 20:00 - 23:00

Voor september hebben we het oog laten vallen op de nieuwe film van regisseur Pedro Almodóvar, ‘Dolor y gloria‘. Almodóvar noemt het zijn meest persoonlijke film. In deze film blikt een regisseur op leeftijd terug op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.
Acteur Antonio Banderas – hier voor de negende maal in een film van Almodóvar – kruipt in de huid van een met zijn gezondheid sukkelende artiest die over zijn hoogtepunt heen lijkt, zich in zijn huis opsluit, en verdwaalt in mijmeringen die hem voordien zouden aanzetten tot schrijven; vrienden en vijanden van vroeger ontmoetend, met een verslaving kampend, zich realiserend dat hij de dood van zijn moeder niet verwerkt heeft. Feit en fictie worden bewust vermengd, omdat het hier verfilmde leven immers over films gaat.

Voor een link naar de trailer kunt u kijken op de website van Gigant: https://www.gigant.nl/films/dolor-y-gloria.

Bent u al benieuwd waar het terugblikken en de ontmoetingen die er op volgen toe leiden? Ga met ons mee kijken op woensdag 25 september om 20.00 uur! Tijdens de nabespreking, geleid door Bram Rutgers, gaan we samen met elkaar dieper in op wat we gezien hebben, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film.

Aanmelding is niet nodig, voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een Coda bibliotheekpas).

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
september 25
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps