• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘Au nom de la terre’

januari 29 @ 20:30 - 23:00

De filmkring begint het nieuwe jaar met de film ‘Au nom de la terre’, een film over een zeer actueel thema: hoe een boerenbedrijf te runnen in een geglobaliseerde markt.

Het is ook een familiedrama waarin de debuterende regisseur Edouard Bergeon het verhaal van zijn eigen vader vertelt: een trotse boer, Pierre, die met hulp van de bank de boerderij van zijn vader overneemt en een gezin sticht. Het is eerst een traditioneel boerenbedrijf, maar langzaam gaat de technologie een steeds grotere rol spelen. De omgeving en de schuldenlast vormen in de loop der jaren een groeiende belasting voor Pierre om zijn bedrijf overeind te houden.

Zie ook de website van Gigant. De datum waarop we de film gaan bekijken is woensdag 29 januari, om 20.30 uur.

U bent van harte welkom om mee te gaan kijken en de film na te bespreken. Tijdens de nabespreking, geleid door Bram Rutgers, gaan we samen met elkaar dieper in op wat we zojuist gezien hebben, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film. Aanmelding is niet nodig, voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een Coda bibliotheekpas).

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
januari 29
Tijd:
20:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps