• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘Corpus Christi’

oktober 21 @ 19:30 - 22:30

De filmkring gaat weer van start in oktober. In Gigant zijn weer volop interessante films te zien, die er soms om vragen om nabesproken te worden. Het aantal plaatsen in de zaal is natuurlijk beperkt. De nabespreking gaan we in de zaal doen, zodat we voldoende afstand kunnen houden. Een beetje behelpen, maar we kijken hoe het bevalt.

‘Corpus Christi’, de film van de Poolse regisseur Jan Komasa, vertelt het verhaal van de 20-jarige Daniël die in een jeugdgevangenis zit wegens een geweldsdelict. Daar maakt hij een spirituele transformatie door. Hij wil naar het seminarie, maar wordt door zijn misdaad daar niet toegelaten. Na zijn invrijheidstelling wordt hij naar een eenvoudige baan gestuurd, maar Daniël geeft zijn droom niet op en gekleed als priester gaat hij in een parochie in een kleine plaats aan de slag.

We gaan de film zien op woensdag 21 oktober om 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan kijken en aan de nabespreking deel te nemen. Bij de nabespreking gaan we dieper in op wat we gezien hebben, gaan we op zoek naar de (eventuele) meerdere lagen in de film en naar de essentie ervan. Aanmelding is niet nodig, reserveer wel tijdig uw kaartje bij Gigant, is ons advies.

Gegevens

Datum:
oktober 21
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenement Categorie: