• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmkring: ‘Lazzaro felice’

maart 27 @ 19:30 - 23:00

Voor maart heeft de filmkring de keuze laten vallen op de film “Lazzaro felice” op woensdag 27 maart om 19.45 uur.

Het dorpje Inviolata (Italiaans voor ‘onaangetast’) doet haar naam eer aan in deze derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher. In de kleine gemeenschap van tabaksboeren ontvouwt het leven zich zoals het dat eeuwen geleden deed. Toch lijken de auto van de markiezin die de afgezonderde plantage met harde hand bestiert, en de mobiele telefoon van haar zoon Tancredi, aanwijzingen dat we ons dichter bij het heden bevinden dan je op het eerste gezicht zou denken.

De dorpelingen, die worden uitgebuit, misbruiken op hun beurt de eindeloze goedheid van de jonge Lazzaro – hij is de onschuld zelve. Vanaf het moment dat hij en Tancredi bevriend raken, gaat alles mis. Na een dramatisch incident worden de dorpelingen hardhandig de moderne wereld ingesleurd. Zo ontpopt Lazzaro felice zich als een wonderbaarlijke vertelling (winnaar van de scenarioprijs in Cannes), waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme zijn verenigd. Voor een link naar de trailer, zie dewebsite van Gigant: https://www.gigant.nl/films/lazzaro-felice .

U bent van harte welkom om mee te gaan kijken en te film na te bespreken. In de nabespreking gaan we met elkaar dieper in op wat we gezien hebben, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film. Zo krijgt de film een meerwaarde. Bram Rutgers leidt de nabespreking. Aanmelding is niet nodig, voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een Coda bibliotheekpas).

Namens de filmkring,

Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
maart 27
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorie: