• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filmkring: ‘Le jeune Ahmed’

juli 10 @ 19:30 - 23:00

Na tweemaal een Gouden Palm te hebben gewonnen, heeft het regisseursduo de gebroeders Dardennes met deze film de prijs voor de beste regie in Cannes in de wacht gesleept. Alle reden om Le jeune Ahmed te gaan zien en na te bespreken.

De film gaat over de 13-jarige Ahmed, een islamitische jongen in een kleine stad in België, vader buiten beeld. Zijn radicalisering loopt via extremistische uitleg van de Koran, ruzie thuis over het naleven van islamitische regels en afstand nemen van westerse gewoontes, al snel uit op een heftig incident. Ahmed wordt heen en weer geslingerd tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. Wat doen de gevolgen met de 13-jarige en welke keuzes kan hij maken? Voor een link naar de trailer, zie de website van Gigant:https://www.gigant.nl/films/le-jeune-ahmed.

De filmkring nodigt u van harte uit om mee te gaan kijken en voor de nabespreking, op woensdag 10 juli, om 19.30 uur. Tijdens de nabespreking, geleid door Bram Rutgers, gaan we samen met elkaar dieper in op wat we zojuist gezien hebben, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film.

Aanmelding is niet nodig, voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een Coda bibliotheekpas).

Namens de filmkring,

Bram Rutgers,
Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
juli 10
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps