• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘Le Semeur’

19 juni 2019 @ 20:00 - 23:00

De keus voor de maand juni is gevallen op de film ‘Le Semeur’.


In 1851, als het leger van Napoleon III een opstand neerslaat, worden alle mannen uit het bergdorpje van Violette gedeporteerd. De overgebleven vrouwen zijn lange tijd volkomen op zichzelf aangewezen, ze moeten de oogst binnenhalen, huizen repareren en ook weer zaaien. De vrouwen worden wanhopig, ook zijn ze bang kinderloos te blijven. Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen.

‘Le Semeur’ is de debuutfilm van Marine Francen, die op het Filmfestival San Sebastián de prestigieuze New Directors Award voor het beste filmdebuut won. Ze baseerde haar film op de novelle van Violette Ailhaud die daarin de gebeurtenissen die haar zijn overkomen, beschreef, nadat er in de eerste wereldoorlog een dorp hetzelfde overkwam. Voor een link naar de trailer, zie de website van Gigant:https://www.gigant.nl/films/le-semeur-16-juni.

U bent van harte welkom om mee te gaan kijken en de film na te bespreken. Tijdens de nabespreking, geleid door Bram Rutgers, gaan we samen met elkaar dieper in op wat we zojuist gezien hebben, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film.

Aanmelding is niet nodig, voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een Coda bibliotheekpas).

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
19 juni 2019
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps