• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘Petite Maman’

september 22 @ 20:00 - 23:00

We gaan weer richting het eind van de zomer, en de filmkring heeft dan ook weer plannen gemaakt voor de start van het nieuwe seizoen. Voor woensdag 22 september staat de film ‘Petite Maman’ op de agenda. Hij is te zien bij Gigant, aanvangstijd 20.15 uur.

Na ‘Portret de la jeune fille en feu’ komt Céline Sciamma terug met ‘Petite Maman’, een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer.

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is.

U bent van harte welkom om de film mee te gaan zien en aan de nabespreking deel te nemen, maar houd rekening met het beperkte aantal plaatsen bij Gigant. Koop of reserveer dus bijtijds uw kaartje. De nabespreking onder leiding van Bram Rutgers is naar verwachting in de zaal, zodat we afstand kunnen houden en er geen probleem met verstaanbaarheid is. We gaan daarin met elkaar in op wat we gezien hebben, op zoek naar de essentie en naar diepere lagen in de film.

U hoeft zich niet op te geven en aan de nabespreking zijn geen kosten verbonden.

Gegevens

Datum:
september 22
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps