• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Filmkring: ‘Portrait de la jeune fille en feu’

oktober 30 @ 20:00 - 23:00

Ging de septemberfilm van de filmkring over ouder worden en terugblikken, in oktober kiezen we voor jeugd, verliefd worden en verlangen: ‘Portrait de la jeune fille en feu’. De film van de regisseur Céline Sciamma wordt alom geprezen om de prachtige acteerprestaties en fraaie fotografie.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het eind van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk. Marianne maakt het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen langs de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. De film van de Franse regisseur suggereert dat in deze esthetische details de geheimen van iemands leven te lezen zijn. We kijken hier met Mariannes ogen naar haar model en zien hoe in Heloïses laatste dagen van vrijheid de aantrekkingskracht tussen twee vrouwen groeit.

Voor een link naar de trailer, zie de website van Gigant: https://www.gigant.nl/films/portrait-de-la-jeune-fille-enfeu..

U bent van harte welkom om mee te gaan en de film na te bespreken. Tijdens de nabespreking, geleid door Bram Rutgers, gaan we met elkaar dieper in op wat we zojuist hebben gezien, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film.

Aanmelding is niet nodig. Voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een CODA bibliotheekpas).

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
oktober 30
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps