• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘Roma’

9 januari 2019 @ 19:30 - 22:30

Voor 2019 is onze eerste keuze in januari gevallen op de film ‘Roma‘ van regisseur Alfonso Cuarón.


‘Roma’ speelt zich af in de jaren ’70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. Niet het verhaal is leidend, maar de personages en hun ontwikkelingen, die Cuarón subtiel afzet tegen enkele historische gebeurtenissen.
Bekroond met de Gouden Leeuw in Venetië, is de film nu op koers voor de Oscars. En goed voor een revolutie in filmland: want gelijktijdig te zien op Netflix én in de bioscoop. Alle reden dus om de film te gaan zien.

De filmkring nodigt u graag uit om mee te gaan kijken op 9 januari, aanvang 19.30 uur. Na de film gaan we in de nabespreking met elkaar dieper in op wat we gezien hebben, weer onder leiding van Bram Rutgers.

Aanmelding is niet nodig, een kaartje koopt u zelf (korting bij Gigant alleen op vertoon van een vriendenpas van Gigant of een Coda bibliotheekpas). Omdat de film maar kort te zien is bij Gigant, is tijdig reserveren aan te bevelen.

Deze keer valt de filmkeuze samen met de OKW-lezing van januari, de filmkring heeft hier, in overleg met het bestuur toch toe besloten, omdat deze bijzondere film alleen op deze woensdagavond te zien is.
Namens de filmkring,

Bram Rutgers, Agnes van der Geest en
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
9 januari 2019
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps