• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘The man who sold his skin’

oktober 20 @ 20:15 - 23:00

Inmiddels is het weer mogelijk om met meer mensen naar de film te gaan. We hopen dat u het ook weer vertrouwd vindt, om mèt QR code, maar niet meer op anderhalve meter afstand met andere bezoekers een film te gaan bekijken. Wij hebben voor oktober gekozen voor de film ‘The man who sold his skin’ van regisseur Kaouther Ben Hania. De film had verschillende nominaties voor prijzen, waaronder die voor beste internationale film voor de Oscars van 2021.

Over de inhoud: Sam en Abeer zijn verloofd. In Raqqa worden ze van elkaar gescheiden door de Syrische burgeroorlog. Terwijl hij zijn toevlucht zoekt in Libanon, dwingt haar familie haar met een rijkere man te trouwen en met hem naar Brussel te verhuizen. In zijn wanhopige zoektocht naar geld en de benodigde papieren om naar Europa te reizen om haar te redden, aanvaardt Sam dat een van de meest controversiële hedendaagse kunstenaars in het Westen zijn rug tatoeëert als een visum voor de Schengenzone. Zijn eigen lichaam verandert in een levend kunstwerk en prompt wordt hij tentoongesteld in een museum. Sam beseft snel dat hij meer heeft verkocht dan alleen zijn huid.

Een film die uitnodigt tot een boeiende nabespreking, denken wij. Komt u ook? U bent van harte welkom! We gaan de film zien op woensdag 20 oktober, om 20.20 uur, bij Gigant. We gaan in de nabespreking met elkaar in op wat we gezien hebben, op zoek naar de essentie en naar diepere lagen in de film (wat heeft de regisseur met haar film willen zeggen, hoe heeft ze dat gedaan, is ze daarin geslaagd?). Wie vaker films nabespreekt, gaat meer zien, scherpt zijn oog, merken we.

U koopt zelf een kaartje bij Gigant, u hoeft zich niet op te geven en aan de nabespreking zijn geen kosten verbonden.

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Hanny van Asch,
Agnes van der Geest

Gegevens

Datum:
oktober 20
Tijd:
20:15 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps