Laden Evenementen

Alle Evenementen

In alle rumoer en discussies rond stikstofbeleid en mestproblemen zou je haast vergeten dat er ook gewerkt wordt aan mogelijk veelbelovende alternatieven voor de huidige gangbare manier van werken in veeteelt en akkerbouw. Tijdens het OKW-café van 5 oktober kunt u kennis maken met zo’n alternatief.
 
Verander de wereld en begin bij jezelf
Wat gebeurt er als je eigenaar wordt van landbouwgrond?

‘Land van ons’ is een coöperatie. De website: ‘We zijn allemaal mensen die meer biodiversiteit in het Nederlandse landschap willen zien en daar het heft voor in eigen hand nemen.  …/… Doordat je mede-eigenaar bent van een stuk grond dat voortaan natuurvriendelijk beheerd wordt, heb je direct invloed op het verbeteren van biodiversiteit.’
 
Nelleke Remerie, onze gastspreker, schrijft: ‘Wij, van Land van Ons geloven in de veerkracht van de aarde en van het burgercollectief. Als coöperatie koopt Land van Ons landbouwgrond namens de deelnemers. Op dit land herstellen we de biodiversiteit en het landschap. Pachters kunnen rendabel boeren omdat we minder pacht vragen en samen op zoek gaan naar een betere afzet van de producten’.

Op deze avond zijn tevens boekweitproducten van eigen land verkrijgbaar.

https://landvanons.nl/

Go to Top