• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Mensen maken; over de impact van wereldnieuws

17 januari 2018 @ 20:00 - 22:00

Lezing door Daan Roovers. 
Zodra kinderen zelf de afstandsbediening kunnen bedienen en een computer aan kunnen zetten – en dat is al heel jong – worden ze overspoeld door heftige beelden en nieuwsberichten. Wat doet dat met ze? Te veel informatie waar je niets mee kunt stompt je af, waarschuwt de Franse filosoof en pedagoog Jean-Jacques Rousseau in zijn opvoed-klassieker Emile (1762). Wat hebben we 250 jaar later nog aan zijn inzichten? Hoe leren we kinderen onderscheid kunnen maken tussen waar en onwaar, hoofd en bijzaak, onbelangrijk en belangrijk, feiten en meningen, of feit en fictie? In het onderzoek naar welke houding we kinderen moeten aanleren komen Rousseau, Kant en Hannah Arendt aan de orde.

Inline afbeelding 1

Daan Roovers (1970) is filosoof en doceert publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als trainer voor de Denkacademie, programmamaker voor omroep Human en debatvoorzitter in de Rode Hoed. Eerder was zij hoofdredacteur bij Filosofie Magazine. Ze was initiatiefnemer van onder andere de G8 van de Filosofie (2014), en staat aan de basis van het TV-programma What’s the Right Thing to Do? met Michael Sandel (Human, 2017). 

Samen met René Gude schreef ze ‘Kleine geschiedenis van de filosofie’ (2010). Onlangs verscheen haar essay ‘Mensen maken; Nieuw licht op opvoeding’ (uitg. Ambo 2017).

Gegevens

Datum:
17 januari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps