• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-excursie naar de Pluktuin Apeldoorn en de nieuwe Raatakkers

20 juli 2018 @ 10:00 - 12:30

Wij zijn bijzonder verheugd met de mogelijkheid, speciaal voor leden van OKW, een mini-excursie naar deze unieke initiatieven aan te kunnen bieden. OKW-lid Gregor van den Brink is voorzitter van de Stichting Pluktuin en ontvangt ons graag aan de Wieselsekampweg 41 om 10.00 uur met een kopje koffie. Hij zal het een en ander over de Pluktuin Apeldoorn vertellen en ons er rondleiden. Om 11.45 uur vertrekken we dan naar de nabijgelegen Nieuwe Raatakkers aan de Wieselseweg achter nummer 60, waarmee nauw wordt samengewerkt. Ook daar worden we geïnformeerd en kunnen we rondkijken. Om 12.30 uur vertrekken we dan weer huiswaarts.

Het doel van de Stichting Pluktuin is met het bewerken van deze zorgtuin een verbindende bijdrage te leveren aan de buurtschap Wenum Wiesel. Naast de educatieve functie is de tuin een gastplek voor de bewoners en hun mantelzorgers van de Atlant Zorggroep. Bijzondere aandacht is er voor mensen met een kleine beurs. Mensen met een RegelRechtkaart krijgen de helft korting.

Nieuwe Raatakkers stelt zich ten doel:
1. Het vergroten van de biodiversiteit voor de Nieuwe Raatakkers zelf en het gebied er omheen door op natuurlijke wijze gewassen te verbouwen op een complex van aaneengesloten kleine akkers omringd door een houtwal en gescheiden door bloemrijke natuurstroken.
2. Het geven van veel plezier aan mensen die de akkers bewerken en hen gezond biologisch voedsel te verschaffen.

Wil je alvast indrukken opdoen? Kijk dan maar eens op www.pluktuinapeldoorn.nl en op www.nieuweraatakkers.nl.
 

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deze twee unieke initiatieven? Meld je dan per mail aan bij Truus Bouman: (g.bouman16@upcmail.nl)  met vermelding van je naam en telefoonnummer. Een reactie op uw aanmelding kunt u vanaf 21 juni tegemoet zien.
De kosten bedragen € 5,00 per persoon, direct bij aankomst gepast en contant te voldoen.

We hopen vele OKW-leden te mogen begroeten die dag!

Gegevens

Datum:
20 juli 2018
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorie: