Laden Evenementen

Alle Evenementen

Gast: Arnold Zweers 

‘Apeldoorn? Da’s een kolére end…’ is het vierde boek van Arnold Zweers. Net als in zijn eerdere boeken behandelt Arnold ook in dit boek een specifiek aspect van de Apeldoornse samenleving. Hij verdiepte zich in de achtergronden van de enorme groei die Apeldoorn in de jaren ‘60 en ’70 meemaakte. Hij ging daarvoor in gesprek met Apeldoorners die van elders kwamen en hier in die jaren een thuis hebben gevonden.

Arnold Zweers neemt ons tijdens het OKW-café mee in zijn visie op de stad Apeldoorn:
‘Ik ben hier geboren en getogen. Het is geen blinde liefde. Soms erger ik me weleens aan de mentaliteit hier van ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ en het op de rem trappen bij nieuwe ontwikkelingen’.

Hij schreef eerder het boek ‘Apeldoorn in de steigers’: hij gaat tijdens de lezing met ons langs een paar gebouwen en/of ruïnes die te vinden zijn in de stad. In en ander boek ‘Stiekem trots op Apeldoorn’ neemt hij je mee in de historie van Apeldoorn en wat de inwoners van de stad vinden. Kortom het wordt weer een boeiende lezing over Apeldoorn en zijn inwoners, zowel voor de nieuwkomer als voor diegene die geboren en getogen is in Apeldoorn. Een verfrissende kijk op ons dorp. Of zoals Arnold Zweers het noemt ons ‘storp’ .

Go to Top