• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

OKW Café: Ontmoeting met de graficus Cees Andriessen

7 februari 2018 @ 20:00 - 22:00

Hij vertelt over zijn werk en zijn drijfveren.
Het is een informele avond waar veel gelegenheid is tot gesprek en discussie. Andriessen zal een aantal recente publicaties tonen en deze zullen ook te koop zijn. 

Andriessen (1940) woont en werkt in Apeldoorn en is opgeleid aan de kunstacademie in Arnhem. Werk van hem is opgenomen in de collecties van onder meer het CODA, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Zijn werk is vele malen onderscheiden en sinds 1965 heeft hij rond de 140 solo-tentoonstellingen gehad, zoals in het CODA-museum en diverse Duitse musea. In maart zal hij deelnemen aan een tentoonstelling in het ACEC-gebouw.
Bijzonder is ook dat Andriessen graag samenwerkt met dichters en musici, zoals met Anna Enquist, Cees Nooteboom en de componist Daan Manneke.

Andriessen maakt linoleumsneden en houtsneden op papier die reiken tot ver buiten de traditionele beeldpatronen. Ze laten zich niet eenvoudig omschrijven. Ze roepen veeleer een bijzondere sfeer op en onbestemde gevoelens. Ze vergen een open en associërende benadering. Andriessen maakt gebruik van ongebruikelijke kleurmengingen en vormen. Deze nodigen de kijker uit de vaak raadselachtige motieven te onderzoeken en in het eigen hoofd te ordenen.

Meer weten? Kijk op de website van Cees Andriessen

Gegevens

Datum:
7 februari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: