Laden Evenementen

Alle Evenementen

In september hebben we als filmkring de draad weer opgepakt. Aan de nabespreking van ‘Drii Winter’ namen ruim 15 mensen deel, waaronder veel OKW’ers. Voor oktober hebben we een héél andere film op het programma, een adembenemende thriller, ‘Las Bestias’, van regisseur Rodrigo Sorogoyen. De film buit de klassieke tegenstelling tussen stad en land, progressiviteit en behoudzucht optimaal uit. ‘Las bestias’ ging in Cannes in première en werd internationaal lovend ontvangen door de pers.  

De setting: Antoine en zijn vrouw Olga runnen een biologische boerderij in een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp.  

U bent weer van harte welkom om de film mee te gaan zien op woensdag 19 oktober om 19.30 uur, en mee te doen aan de nabespreking. Aanmelden is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden, u zorgt alleen zelf voor een kaartje (check in de week voor de vertoning nog even de aanvangstijd).  

In de nabespreking, onder leiding van Bram Rutgers gaan we met elkaar dieper in op wat we gezien hebben, proberen we diepere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film.  

Namens de filmkring, 

Bram Rutgers, Hanny van Asch en
Agnes van der Geest 

Go to Top