• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmkring: ‘Parasite’

27 november 2019 @ 19:30 - 22:30

De laatste woensdag van de maand, 27 november, gaan we kijken naar ‘Parasite’, de film van regisseur Bong Joon Ho die de Gouden Palm gewonnen heeft op het filmfestival in Cannes.
De film wordt ingeleid en ook nabesproken door/met Gerlinda Heywegen, journalist van de Filmkrant. Aanvangstijd is dan 19.30 uur.

Gouden Palm winnaar ‘Parasite’ wordt geroemd om zijn ingenieuze scenario vol verrassing en lef. Regisseur Bong Joon-ho ontwikkelde bijna zijn eigen filmtaal, zo vinden critici. Al die lof gaat ook nog eens samen met humor en een verhaal over ongelijkheid in de wereld, om preciezer te zijn in Zuid-Korea, tussen arm en rijk.

Het verhaal: De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. Voor een link naar de trailer, zie de website van Gigant: www.gigant.nl/films/het-beste-uit-cannes-parasite.

U bent van harte welkom om mee te gaan kijken en de film na te bespreken. Aanmelding is niet nodig, voor een kaartje zorgt u zelf (korting bij Gigant alleen als u een vriendenpas van Gigant heeft, of met een Coda bibliotheekpas).

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Agnes van der Geest,
Hanny van Asch

Gegevens

Datum:
27 november 2019
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps