Laden Evenementen

Alle Evenementen

Na Las Bestias, de film die we in oktober gezien en besproken hebben, hebben we voor november weer een heel andere film op het programma. ‘Rose’ van de Deense regisseur Niels Arden Oplev (regisseur van o.a. The Girl with the Dragon Tattoo en Daniël) gaat over twee zussen, Ellen en Inger.

Ellen en haar man nemen haar zuster Inger mee op een bustochtje naar Parijs. Op zich geen wereldschokkende gebeurtenis, ware het niet dat Inger schizofreen is en in een inrichting woont. Dankzij goed gedoseerde medicatie kan ze toch een betrekkelijk normaal leven leiden, maar daarbij is het van belang dat ze niet te veel geprikkeld wordt. Hoewel sommige deelnemers aan het reisgezelschap aanvankelijk moeite hebben met de ad remme en soms behoorlijk grofgebekte Inger, mondt de reis uit in een memorabele road trip.

We gaan de film zien op woensdag 30 november, de aanvang is 20.15 uur. U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan kijken en aan de nabespreking deel te nemen. Bij de nabespreking gaan we dieper in op wat we gezien hebben, gaan we op zoek naar de (eventuele) meerdere lagen in de film en naar de essentie ervan. Aanmelding is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden, u zorgt zelf voor uw kaartje bij Gigant.

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Hanny van Asch en
Agnes van der Geest

Ga naar de bovenkant