• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OKW lezing: Gaby Bovelander, beeldend kunstenaar

18 november 2020 @ 20:00 - 22:00

Lezing door Lies van de Beek
Gaby Bovelander (1931-2020) was een prominente, veelzijdige beeldend kunstenaar uit Apeldoorn.
Gaby maakte o.a. wandschilderingen, sgraffiti, glas-in-lood, tekeningen, schilderijen en ontwierp wand- en vloerkleden. Sinds 2010 maakte ze digitale kunst. Kenmerkend voor haar was dat zij zich altijd probeerde te vernieuwen, op zoek ging naar nieuwe uitdagingen, zowel in techniek als in onderwerp. Zij schiep in haar lange carrière een omvangrijk en indrukwekkend oeuvre.
Het werk van Gaby is vaak geëxposeerd, o.a. in Apeldoorn (Van Reekum Museum, CODA) en in verschillende galerieën en musea zowel in binnen- als buitenland. Naast haar kunstenaarschap was Gaby bekend als oprichter van de ‘School voor Kunst en Kunstnijverheid’, de voorloper van creativiteitscentrum De Doekom, het latere Markant, centrum voor kunsteducatie.
Met behulp van veel beeldmateriaal wordt in deze lezing het leven en werk van deze, voor velen nog onbekende, kunstenaar voor het voetlicht gebracht. Met het doel haar werk en archief te bewaren voor toekomstige generaties is
in 2017 de ‘Stichting Gaby Bovelander’ opgericht (www.stichtinggabybovelander.org). In opdracht van de stichting en met steun van sponsoren werd in 2019 de documentaire ‘Ik woon in mijn atelier’ gemaakt.

Lies van de Beek studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en was werkzaam als beeldend kunstenaar en in de kunsteducatie. Nu werkt zij als projectmedewerker/collectiebeheerder bij het Noord-Veluws
Museum in Nunspeet en is secretaris van de ‘Stichting Gaby Bovelander’.

Toegangsprijs: leden OKW € 7,- /niet-leden € 9,-

Gegevens

Datum:
18 november 2020
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Gigant
Apeldoorn, Nederland + Google Maps