Laden Evenementen

Alle Evenementen

Op 25 januari 2023 zal, ijs en weder dienende, Frans ter Maten een lezing geven over het waterbeheer in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. Een werkgebied dat zich uitstrekt van Brummen tot Hattem, van Hattem naar Noordeinde, van Noordeinde naar Eemnes, van Eemnes naar Rhenen en van Rhenen, Oosterbeek naar Brummen. En zeer gevarieerd gebied met onder andere de Veluwe en Utrechtse heuvelrug, de IJsselvallei en Gelderse Vallei, Grebbedijk, Eemdijken, IJsseldijken en grote steden als Amersfoort, Apeldoorn, Ede, Veenendaal en Harderwijk. Nadrukkelijk zal ook de verandering van het klimaat en de effecten hiervan op het watersysteem aan de orde komen. (‘Winstwaarschuwing’: het wordt geen ‘dia-show’ of powerpoint presentatie).

Frans ter Maten is heemraad en loco-dijkgraaf bij Waterschap Vallei en Veluwe. In zijn portefeuille zitten onder andere de volgende grote onderwerpen

  • Wonen en zuiveren inclusief klimaatadaptatie
  • Dutch Water Authorities – internationale samenwerking
  • Speerpunten: gebiedsproces WaardeVOL Brummen, cultuurhistorie en vrijwilligerswerk

Als heemraad bij waterschap Vallei en Veluwe draag ik een rotsje bij aan het dempen van de klimaatverandering en daarmee aan het verbeteren van de leefwereld van flora, fauna en homo-duursampiens. Aan de leefwereld van mijn kinderen en mijn kleinkind dus, waar onder andere de grutto gruttoot, de bij zoemt, de klokjesgentiaan bloeit, de tureluur tureluurt, de sluipwesp sluipt, de wolf onze faunastand gezond houdt. Waarin elk grondgebruik duurzaam en niet ‘uitmijnend’ is, waar schoon water en schone lucht weer vanzelfsprekend zijn. En waar mijn kleindochter onbezorgd kan opgroeien en zich kan verwonderen aan de heropbloei van de aarde. En waar welzijn voor welvaart gaat. Kortom, ik wil een goede voorvader zijn. Hoe lastig ik dat ook vind. Want goede voorvader zijn betekent ook dat ik anders zal moeten leven en dat kost me moeite.

Datum:         Woensdag 25 januari
Locatie:        Gigant, Nieuwstraat 377 
                     7311 BR  Apeldoorn
Aanvang:     20:00u
Toegang:     leden OKW € 7,-; niet-leden € 9,- 

Go to Top