• Excursies-header-slideshow

    OKW
    Excursies

OKW Mini-excursie vrijdag 10 mei: Remeha

OKW biedt een bijzondere mini-excursie aan: Remeha, de Apeldoornse fabrikant van verwarmingsinstallaties, ontvangt 10 mei graag leden van OKW Apeldoorn.
De ontvangst is vanaf 9.00 uur, het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.

Het gebruik van (aard)gas komt steeds meer ter discussie te staan en er wordt naarstig gezocht naar alternatieven nu de winning van het gas in Groningen steeds verder in rap tempo wordt afgebouwd om verdere schade aan gebouwen te beperken.

Welke alternatieven zijn er? Wat betekent het voor ons als Nederland van het gas af moet? Hoe anticipeert Remeha, als belangrijke fabrikant van CV-installaties, hierop? Op al dit soort vragen zullen we een antwoord krijgen van specialisten die voor dit bedrijf werken.

Remeha heeft een interessant programma voor ons in petto met onder meer een bedrijfspresentatie, een rondleiding door de assemblageafdeling en de showroom en een voordracht over energietransitie.

lees meer

OKW excursie 18 april: ‘Verrassingen in het Maasdal’ (Roermond, Tegelen en Steyl) 

De excursiecommissie is er (opnieuw) in geslaagd een bijzondere excursie naar verrassende bestemmingen te organiseren. 
De oorspronkelijk geplande datum van 12 april bleek i.v.m. de beschikbaarheid van de te bezoeken bestemmingen niet haalbaar. De datum is daarom gewijzigd in donderdag, 18 april.

Eerste bestemming is het Cuypershuis (https://www.cuypershuisroermond.nl/nl), het woonhuis en de  werkplaats van de beroemde architect Pierre Cuypers in Roermond. Hier ontstonden de ontwerpen voor honderden kerken en andere gebouwen (o.a. het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam). Er werd gewerkt aan interieurs, meubels en kunstvoorwerpen.

Na een uitgebreid lunchbuffet is het tijd voor bezoeken aan het keramiekcentrum ‘Tiendschuur’ (https://tiendschuur.net/) in Tegelen en het kloosterdorp Steyl.

Het keramiekcentrum is gevestigd in een prachtig gerestaureerde tiendschuur  op het 17e-eeuwse historische landgoed ‘Kasteel de Holtmühle’. Het museum heeft een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek.

Het bijzondere kloosterdorp Steyl ligt aan de Maas. Daar bezoeken we een ‘museum in een museum’: het Missiemuseum. (http://missiemuseumsteyl.nl/). Vanuit Steyl trokken vanaf het eind van de 19e eeuw missionarissen  en missiezusters de wereld in. Vanuit de missiegebieden namen ze een bonte verscheidenheid aan voorwerpen mee terug. Die vonden een plaats in het missiemuseum. Naast een bezoek aan het museum kunt u op eigen gelegenheid het dorp bekijken en een bezoek brengen aan botanische tuin ‘Jochumhof’ (http://www.jochumhof.nl/botanische-tuin) .

lees meer

Excursies

Schrijf hier over …