• Excursies-header-slideshow

    OKW
    Excursies

OKW excursie 13-10-2021: Oranjekoek, Oranjewoud, Oranjestein, Belvédère

In overleg met het bestuur organiseert de excursiecommissie dit najaar een excursie. We houden ons natuurlijk aan de richtlijnen met betrekking tot corona. De bus is voorzien van goede ventilatie en is goed schoongemaakt. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 zodat iedereen voldoende afstand kan bewaren. Lopen in de bus is aan beperkingen onderhevig en wellicht moeten er nog mondkapjes gedragen worden. 
 
De tocht gaat naar Oranjewoud bij Heerenveen. Oranjewoud is een bijzonder gebied dat bestaat uit een verzameling landgoederen, parken, een ‘Overtuin’ en het schitterend gelegen museum Belvédère.

Het programma nodigt uit tot wandelen en daarom is deze excursie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Dagprogramma in het kort:
08.45 uur: Verzamelen bij Carpoolplaats Agrifirm, Landgoedlaan 20, 7325 XH Apeldoorn. (Vanuit Apeldoorn vlak voor de oprit naar de A50)
09.00 uur exact: Vertrek naar Oranjewoud met een bus van de firma Van Kooten.
Onderweg, bij Van der Valk Wolvega, wordt u koffie/thee met oranjekoek aangeboden.
11.00 uur ongeveer: Aankomst Landgoed Oranjestein (in Oranjewoud).
11.00–12.00 uur: Rondleiding/wandeling op het Landgoed en de Engelse tuin met uitleg over de geschiedenis van het huis, landgoed en omgeving.
12.15 -13.15 uur: Aansluitend aan de rondleiding/wandeling is de lunch in de Oranjerie op het landgoed Oranjestein.
13.30-15:15 uur: bezoek museum Belvédère. U kunt op eigen gelegenheid wandelen of met de bus naar het museum, het museum bezoeken en daarna de omgeving van het museum verkennen.
De toegang tot het museum is gratis met een Museumkaart.
15:30 uur: Vertrek met de bus vanaf de parkeerplaats bij het museum richting Apeldoorn. Met onderweg de traditionele catering (drankjes en hapjes) in de bus.
17.00 uur ongeveer: Aankomst Apeldoorn

lees meer

Excursies

Schrijf hier over …