• Activiteiten Slideshow

  OKW
  Apeldoorn

OKW excursie 18 april: ‘Verrassingen in het Maasdal’ (Roermond, Tegelen en Steyl) 

De excursiecommissie is er (opnieuw) in geslaagd een bijzondere excursie naar verrassende bestemmingen te organiseren. 
De oorspronkelijk geplande datum van 12 april bleek i.v.m. de beschikbaarheid van de te bezoeken bestemmingen niet haalbaar. De datum is daarom gewijzigd in donderdag, 18 april.

Eerste bestemming is het Cuypershuis (https://www.cuypershuisroermond.nl/nl), het woonhuis en de  werkplaats van de beroemde architect Pierre Cuypers in Roermond. Hier ontstonden de ontwerpen voor honderden kerken en andere gebouwen (o.a. het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam). Er werd gewerkt aan interieurs, meubels en kunstvoorwerpen.

Na een uitgebreid lunchbuffet is het tijd voor bezoeken aan het keramiekcentrum ‘Tiendschuur’ (https://tiendschuur.net/) in Tegelen en het kloosterdorp Steyl.

Het keramiekcentrum is gevestigd in een prachtig gerestaureerde tiendschuur  op het 17e-eeuwse historische landgoed ‘Kasteel de Holtmühle’. Het museum heeft een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek.

Het bijzondere kloosterdorp Steyl ligt aan de Maas. Daar bezoeken we een ‘museum in een museum’: het Missiemuseum. (http://missiemuseumsteyl.nl/). Vanuit Steyl trokken vanaf het eind van de 19e eeuw missionarissen  en missiezusters de wereld in. Vanuit de missiegebieden namen ze een bonte verscheidenheid aan voorwerpen mee terug. Die vonden een plaats in het missiemuseum. Naast een bezoek aan het museum kunt u op eigen gelegenheid het dorp bekijken en een bezoek brengen aan botanische tuin ‘Jochumhof’ (http://www.jochumhof.nl/botanische-tuin) .Tijdens de terugtocht kunt u de indrukken verwerken en de dag evalueren onder het genot van het inmiddels traditionele drankje en hapje.

Dagprogramma in het kort:
7.45 uur: verzamelen bij Omnisport, De Voorwaarts 55. (Op verzoek van de winkeliers s.v.p. op afstand van de winkels parkeren) 
8.00 uur exact: vertrek richting Roermond. Tijdens de heenreis in de bus wordt u koffie/thee met een Limburgse verrassing aangeboden. 
10.00 uur ongeveer: aankomst Roermond. 
10.00–11.30 uur: rondleiding in het Cuypershuis (verdeeld in drie groepen onder leiding van een gids). De toegang is gratis met een Museumkaart.
12.00 – 13.00 uur: Uitgebreid lunchbuffet in theaterhotel ‘De Oranjerie’ 
13:00 –13.30 uur: Rit naar kloosterdorp Steyl en keramiekmuseum ‘De Tiendschuur’ in Tegelen. 
13.30 – 17.00 uur: Bezoek aan kloosterdorp Steyl met missiemuseum. De toegang is gratis met een Museumkaart. Als u wilt kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aanbotanische tuin ‘Jochumhof’ (toegang € 3,00)
 
Bezoek (inclusief rondleiding) aan keramiekmuseum ‘De Tiendschuur’ in Tegelen’. De toegang is gratis met een Museumkaart.
 
Voor het middagprogramma wordt de groep gesplitst:
Groep A: eerst naar Steyl, dan naar Tegelen.
Groep B: eerst naar Tegelen, dan naar Steyl.
 
17.15/18.45-19.00 uur: terugreis/aankomst Apeldoorn
 
Inclusief:
busreis, koffie/thee met Limburgse verrassing op heenreis, lunchbuffet, rondleidingen in het Cuypershuis en De Tiendschuur, frisdrank / wijn / versnaperingen op terugreis.
   
BELANGRIJK:
Vergeet u niet uw Museumkaart mee te nemen (voor het Cuypershuis, het Missiemuseum en Tiendschuur)

Mocht u niet over een Museumkaart beschikken, dan moet u rekening houden met bijkomende kosten voor de toegang van het Cuypershuis     (€ 6,00 p.p.), de Tiendschuur (€ 6,50 p.p.) en het Missiemuseum (€ 7,00). Het facultatieve bezoek aan de Jochumhof is voor eigen rekening (€ 3,00)

Aanmelding excursie: 
U kunt zich uitsluitend aanmelden per e-mail aan:
Truus Bouman:g.bouman16@upcmail.nl  met vermelding van onderstaande gegevens:

 • Naam
 • Adres
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Bij aanmelding van meerdere personen, alle namen doorgeven
 • Eventuele dieetwensen
 • Wel/geen lid van OKW (a.u.b. vermelden wat van toepassing is)

Kosten excursie:
Voor leden OKW €45,00  p.p.
Voor niet-leden  €55,00 p.p.
Betaling op bankrekeningnummer 
NL 69 INGB 000 43 16733 t.n.v. Ver. OKW Apeldoorn o.v.v. OKW excursie Maasdal.  
Let wel: 
annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor vertrek. Daarna is restitutie niet meer mogelijk.
 
Aanmelden graag z.s.m. tot uiterlijk donderdag, 4 april Dit i.v.m. reserveringen bij betrokken instanties.

Informatie
Voor informatie kunt u bellen of mailen naar:
Truus Bouman, 055-5428361 ofg.bouman16@upcmail.nl
 
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen wij u tijdig informeren of de excursie doorgaat.
 
De musea zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. In de bus is een toilet aanwezig en er is onderin de bus een mogelijkheid om rollators/rolstoelen op te bergen.