Laden Evenementen

Alle Evenementen

Hoelang staat u in een museum voor een kunstwerk? Waar hangt dat van af? Of het mooi is? Mooi volgens de catalogus? Van horen zeggen? Of omdat u er zelf door wordt geraakt? Of omdat u het eigenlijk niks vindt, maar toch eens wat langer blijft kijken om te ontdekken wat een ander daar nou toch in ziet? Of hangt de duur van de kunstwerkbewondering af van het tempo van het geschuifel in b.v. de maalstroom langs Mona Lisa?

Aad van der Waal, oud stadsdichter van Apeldoorn en Peter-Jan de Wilde, huidig stadsdichter van Apeldoorn, hebben het Groeningemuseum in Brugge bezocht, gewapend met potlood en papier. Als amateur en niet als connaisseur, als liefhebber en niet als kenner.

Zij nemen u mee langs kunstwerken en daar waar ze werden getroffen door een detail, de kleur, de hele compositie of de mogelijk achterliggende gedachte, hebben ze dat proberen te vatten in een ONZIJN; een elf-regelig gedicht, ooit bedacht door Drs. P.

Wij hopen dat u bij het tonen van de beelden en het luisteren naar hun ‘onzijn’ iets meekrijgt van het plezier dat zij aan het maken van deze gedichten hebben beleefd.

Go to Top