• OKW-cafe-header-slideshow

    OKW
    Café

OKW-café

Het OKW-café is een plek waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden die passen binnen de doelstelling van OKW. Denk aan activiteiten zoals: discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur, geschiedenis enz.

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren naar boeiende inleiders en het gesprek naar aanleiding van de betogen, maar het is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen. Natuurlijk is de bar open en kunt u onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek.

Hieronder een overzicht van de data voor het OKW-café van voorjaar 2020:
5 februari: 3e Levensfase, het geschenk van de eeuw. Als vervolg op deze lezing kunt u onderstaande links bekijken:
www.iph.nl over Machteld Huber
www.mijnpositievegezondheid.nl met het Spinnenweb

4 maart: Atze Oskamp: ‘Kijk eens met andere ogen naar de natuur: vanuit de natuur zelf’

1 april:
6 mei:
3 juni:
De onderwerpen voor deze avonden volgen z.s.m.

U bent van harte uitgenodigd om het OKW-café meer inhoud te geven.
Contactpersoon: Klaas Dekker

Wilt u op de hoogte blijven van van de activiteiten van het OKW-café meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Mail uw naam en e-mailadres naar: Henk Spoelstra.

De OKW-café bijeenkomsten worden gehouden in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. De toegang is gratis. Wanneer de activiteit kosten met zich meebrengt wordt een toegangsprijs gevraagd. Dat wordt dan van te voren aangegeven. Consumpties zijn voor eigen rekening.
De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

OKW-café: Atze Oskamp: Kijk eens met andere ogen naar de natuur, vanuit de natuur zelf

Lezing door    Atze Oskamp
Datum             Woensdag 4 maart
Aanvang         20:00u, deur open vanaf 19:30u     
Toegang         gratis (consumpties voor eigen rekening)

Atze Oskamp is na zijn pensioen in zijn oude metier gedoken, namelijk bioloog. Hij is een veelgevraagde spreker over de natuur en kan je meenemen in zijn verhaal. Voor OKW verzorgt hij diverse cursussen, die zeer gewaardeerd worden.

Wij mensen gebruiken tal van tegenstellingen als waardeoordelen over zaken die de mensensoort betreffen. Zoals nuttig/niet nuttig, eetbaar/niet eetbaar, mooi/lelijk, gevaarlijk/ongevaarlijk enz. enz

Dergelijke waardeoordelen worden ook vaak toegepast op de natuur: roofdieren, onkruiden, parasieten, opruimers. En bijvoorbeeld schimmels en bacteriën vinden veel mensen vies.

Maar kijk eens met andere ogen naar de natuur. Waar zijn al die levende wezens in werkelijkheid mee bezig? Dan ontdek je dat menselijke waardeoordelen niet een-op-een toepasbaar zijn op levende wezens in de natuur.

lees meer

OKW-café: 3e Levensfase, het geschenk van de eeuw

Lezing door    Hans Wesselink
Datum             Woensdag 5 februari 2020
Aanvang         20.00 uur, deur open vanaf 19.30u
Toegang         gratis (consumpties voor eigen rekening)  

Als vervolg op deze lezing kunt u onderstaande links bekijken:
www.iph.nl over Machteld Huber
www.mijnpositievegezondheid.nl met het Spinnenweb

We worden steeds ouder en blijven langer gezond.  Veel mensen leveren na hun pensionering in de “derde levensfase” een grote bijdrage aan de maatschappij.
Toch nemen ook de zorgkosten in Nederland gigantisch toe.

Onze inleider Hans Wesselink schetst een beeld van het Nederlandse zorglandschap (Cure, Care, WMO) en zoemt in op een aantal actuele thema’s: vitaliteit, eenzaamheid, langer thuis wonen, andere woonvormen, preventie, zingeving, juiste zorg op de juiste plaats, et cetera. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

lees meer