• OKW-cafe-header-slideshow

    OKW
    Café

OKW-café

Het OKW-café is een plek waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden die passen binnen de doelstelling van OKW. Denk aan activiteiten zoals: discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur, geschiedenis enz.

Jaarlijks zijn er ongeveer 10 bijeenkomsten op de eerste woensdag van de maand. Het thema wordt maandelijks via de OKW-nieuwsbrief en website gecommuniceerd.

De data voor het OKW-café voor najaar 2020:

woensdag 7 oktober: ‘Zeetijd’, verslag van een schipbreukeling
woensdag 4 november: geannuleerd!
woensdag 2 december: Muziek rond kerst

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren naar boeiende inleiders en het gesprek naar aanleiding van de betogen, maar het is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen. Natuurlijk is de bar open en kunt u onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek.

U bent van harte uitgenodigd om het OKW-café meer inhoud te geven. Contactpersoon: Gerda Dapper

Wilt u op de hoogte blijven van van de activiteiten van het OKW-café meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Mail uw naam en e-mailadres naar: Henk Spoelstra.

De OKW-café bijeenkomsten worden gehouden in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. De toegang is gratis. Wanneer de activiteit kosten met zich meebrengt wordt een toegangsprijs gevraagd. Dat wordt dan van te voren aangegeven. Consumpties zijn voor eigen rekening.
De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

OKW-café: ‘Zeetijd’, verslag van een schipbreukeling

Lezing door:     Jan van Ommen
Datum:              Woensdag 7 oktober 2020
Aanvang:          20.00 uur
Toegang:          gratis (consumpties voor eigen
rekening)

‘In deze zee verdrink je niet. Je verbrandt er. Je droogt uit. En dan ga je slapen’.

Ergens tussen Sumbawa en Flores zinkt een klein schip, waardoor de vijf bemanningsleden en de opvarenden in zee terecht komen. Ze zijn afgesneden van de wereld van de mensen en overgeleverd aan de elementen. Waarheid en werkelijkheid veranderen. Het verschil tussen levenden en doden verdwijnt, mensen worden dieren en dieren krijgen menselijke trekken. In een zinderende, beeldende stijl geeft Jan van Ommen woorden aan ervaringen die bijna niet te verwoorden zijn.

Jan van Ommen is Neerlandicus en docent. Zeetijd is zijn debuut als romancier. De roman is gebaseerd op eigen ervaringen (2014).

 

lees meer