• OKW-cafe-header-slideshow

    OKW
    Café

OKW-café

Het OKW-café is een plek waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden die passen binnen de doelstelling van OKW. Denk aan activiteiten zoals: discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur, geschiedenis enz. 

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren naar boeiende inleiders en het gesprek naar aanleiding van de betogen, maar is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen.
Natuurlijk is de bar open en kunt u onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek.

Hieronder volgt een overzicht van de data en onderwerpen (onder voorbehoud) voor het OKW-café van 2019:
6 februari:       Nieuwjaarsbijeenkomst OKW
6 maart:           Tuinarchitecte Anneke Stolk over tuinontwerpen
3 april:              Algemene ledenvergadering en Arend Steunenberg over
                          Leningrad en de Russische muziek/literatuur 
1 mei:               Hans Menke over Bouwhuis en architectuur in Apeldoorn
5 juni:               Frederik Schreuder over incunabelen en de almanak
4 september:  Anneke Brassinga of Camil Andriessen over poëzie
2 oktober:       Herbestrating van de Parken, ontwerp en klimaatverandering
6 november:   NVVE euthanasie en palliatieve opties

U bent van harte uitgenodigd om het OKW-café meer inhoud te geven.
Contactpersonen voor het OKW-café zijn Bert van der Beek en Marinus van de Weerd.

Wilt u op de hoogte blijven van van de activiteiten van het OKW-café meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Mail uw naam en e-mailadres naar: Henk Spoelstra.

De OKW-café bijeenkomsten worden gehouden in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. De deelname is gratis. Wanneer de activiteit kosten met zich meebrengt wordt een toegangsprijs gevraagd. Dat wordt dan van te voren aangegeven. De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur.

OKW-café: Naoorlogse architectuur in Apeldoorn

Lezing door        Hans Menke
Datum                 Woensdag, 1 mei 2019
Tijdstip                20:00-22:00 uur

Mevrouw Hans Menke, projectleider van Architectuurcentrum Bouwhuis, zal een inleiding houden over naoorlogse architectuur in Apeldoorn. 

Het ontgaat niemand, die de binnenstad van Apeldoorn bezoekt, dat de architectuur van de stad ingrijpend verandert. De renovatie van het stadhuis, de herinrichting van het Marktplein, de aanpassing van het gebouw van Centraal Beheer enz.

Het architectuurcentrum wil de belangstelling voor de Apeldoornse stedenbouw bij al deze projecten stimuleren en de kennis bij geïnteresseerden vergroten.

Hans Menke zal tijdens het OKW-café het instrument “de smaaktest van Apeldoorn” toelichten. Het is een onderzoek waarin de geïnterviewden aangeven of men de woonomgeving positief of minder positief ervaart. Menke zal de resultaten van de smaaktest toelichten en een analyse van de uitkomsten bieden.

lees meer