• OKW-cafe-header-slideshow

    OKW
    Café

OKW-café

Het OKW-café is een plek waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden die passen binnen de doelstelling van OKW. Denk aan activiteiten zoals: discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur, geschiedenis enz. 

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren naar boeiende inleiders en het gesprek naar aanleiding van de betogen, maar is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen.
Natuurlijk is de bar open en kunt u onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek.

Hieronder volgt een overzicht van de data en onderwerpen (onder voorbehoud) voor het OKW-café van najaar 2019:
4 september:  Anneke Brassinga of Camil Andriessen over poëzie
9 oktober:       Herbestrating van de Parken, ontwerp en klimaatverandering
6 november:   NVVE euthanasie en palliatieve opties
4 december:   ?

U bent van harte uitgenodigd om het OKW-café meer inhoud te geven.
Contactpersoon voor het OKW-café is Bert van der Beek.

Wilt u op de hoogte blijven van van de activiteiten van het OKW-café meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Mail uw naam en e-mailadres naar: Henk Spoelstra.

De OKW-café bijeenkomsten worden gehouden in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. De deelname is gratis. Wanneer de activiteit kosten met zich meebrengt wordt een toegangsprijs gevraagd. Dat wordt dan van te voren aangegeven. De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

OKW-café: Een wereld vol almanakken

Lezing door        Frederik Schreuder
Datum                 woensdag 5 juni 2019
Tijdstip                20:00-22:00 uur

Frederik Schreuder, sinds veertig jaar verzamelaar van almanakken, houdt in het ACEC-gebouw  een voordracht over ‘Een wereld vol almanakken’.

Almanakken zijn de nederigste en tegelijkertijd de nuttigste boekjes op aarde met informatie over alles wat een mens nodig heeft. Over de hele wereld werden eeuwenlang miljoenen almanakken verkocht maar hoeveel en welke zijn er eigenlijk over gebleven?

Waarom waren almanakken zo populair en werden ze door iedereen gelezen? Waar komt de uitdrukking vandaan: ‘De almanak en de krant brengen de leugens in het land?’ Waarin verschillen al die almanakken van elkaar en wat zijn de overeenkomsten? Waar komt het woord almanak eigenlijk vandaan en wat is het oudste gedrukte exemplaar?

lees meer