• OKW-cafe-header-slideshow

    OKW
    Café

OKW-café

Het OKW-café is een plek waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden die passen binnen de doelstelling van OKW. Denk aan activiteiten zoals: discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur, geschiedenis enz. 

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren naar boeiende inleiders en het gesprek naar aanleiding van de betogen, maar is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen.
Natuurlijk is de bar open en kunt u onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek.

Hieronder volgt een overzicht van de data en onderwerpen (onder voorbehoud) voor het OKW-café van najaar 2019:
4 september:  Xandra Lipzig en René van Dijk, Energietransitie in Apeldoorn
2 oktober:       NVVE euthanasie 
6 november:   Kanttekeningen bij Hitler
4 december:   ?

U bent van harte uitgenodigd om het OKW-café meer inhoud te geven.
Contactpersoon voor het OKW-café is Bert van der Beek.

Wilt u op de hoogte blijven van van de activiteiten van het OKW-café meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Mail uw naam en e-mailadres naar: Henk Spoelstra.

De OKW-café bijeenkomsten worden gehouden in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. De toegang is gratis. Wanneer de activiteit kosten met zich meebrengt wordt een toegangsprijs gevraagd. Dat wordt dan van te voren aangegeven. Consumpties zijn voor eigen rekening.
De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

OKW-café: ‘Kanttekeningen bij Hitler’

Door:           Hans Broeren
Datum:        Woensdag, 6 november 2019
Locatie:       ACEC, Apeldoorn
Aanvang:    20:00 uur

Op woensdag 6 november houdt Hans Broeren, sinds zijn pensionering amateur historicus, in het OKW-café in het ACEC-gebouw een voordracht over het boek ‘Kanttekeningen bij Hitler’ geschreven door de Duitse schrijver Sebastian Haffner.

‘Kanttekeningen bij Hitler’ is het bekendste boek van Haffner. In deze biografie worden veel aspecten van Hitler zoals zijn successen en misdaden uiteengezet.

Haffner is geen historicus maar een journalist. Juist deze achtergrond maakt het boek zo intrigerend, omdat hij niet alles hoeft te staven met een ellenlange verantwoording en vragen kan stellen zoals ‘Hoe zou het gelopen zijn, als….’ Ook poneert hij dat Hitler, nadat hij zich gerealiseerd had dat hij de oorlog niet kon winnen, zich, naast de uitroeiing van de joden, ging concentreren op het straffen van de Duitse bevolking voor de, in zijn ogen, slappe houding tijdens de strijd.

‘De kortste en beste beschrijving van leven, werk en pathologie van Adolf Hitler’ (Geert Mak)

Voor verdere informatie:
Bert van der Beek 055 – 522 33 93 (a.beek68@upcmail.nl)

lees meer