• OKW-cafe-header-slideshow

    OKW
    Café

OKW-café

Het OKW-café is een plek waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden die passen binnen de doelstelling van OKW. Denk aan activiteiten zoals: discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur, geschiedenis enz. 

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren naar boeiende inleiders en het gesprek naar aanleiding van de betogen, maar is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen.
Natuurlijk is de bar open en kunt u onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek.

U bent van harte uitgenodigd om het OKW-café meer inhoud te geven.
Contactpersonen voor het OKW-café zijn Bert van der Beek en Marinus van de Weerd.

Wilt u op de hoogte blijven van van de activiteiten van het OKW-café meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Mail uw naam en e-mailadres naar: Henk Spoelstra.

De OKW-café bijeenkomsten worden gehouden in het ACEC Gebouw, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. De deelname is gratis. Wanneer de activiteit kosten met zich meebrengt wordt een toegangsprijs gevraagd. Dat wordt dan van te voren aangegeven. De bijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur.

OKW-café: decembermaand met verhalen van Italo Calvino

Datum       Woensdag 5 december 2018
Tijdstip     20:00-21:30 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Het OKW-café wordt dit keer een literaire avond. Geheel in het teken van de decembermaand met zijn min- of meer geslaagde Sinterklaasverzen en ontroerende poëzie op weg naar kerstmis.

Novellen
U luistert naar novellen, korte verhalen van de Italiaanse schrijver Italo Calvino. De novellen worden voorgedragen door vier lezers uit eigen OKW-kring. Te weten: Gerda Dapper, Kees Derks, Piggel van Lennep en Saskia Spoelstra.

Muziek
Halverwege de voordracht krijgt u ook wonderschone, onbekende kerstmuziek te horen van de Italiaanse componist Giovanni Girolamo Kapsberger (1580-1651): I pastori di Bettelemme (De herders van Betlehem). De muziek wordt gezongen door drie sopranen, een countertenor en een bas.

Italo Calvino werd in 1923 in Havanna, Cuba, geboren uit Italiaanse ouders en overleed in 1985 te Siëna in het ziekenhuis Santa Maria della Scala. Zijn werk staat op de breuklijn van de voorbije wereldoorlog en de nieuwe tijd met de eerste tekenen van welvaart die zich aankondigden. Het culturele leven in Italië ademde nog een en al optimisme. Een nieuwe tijd was begonnen. Het communisme maakte zich sterk voor het proletariaat. Er moest onderwijs en welvaart komen voor de gewone Italiaan. De decadentie van een politicus als Berlusconi was nog ver weg.

lees meer