Laden Evenementen

Alle Evenementen

De laatste film, op 13 april, Return to Seoul, was niet erg druk bezocht, maar voor de nabespreking waren we met een flinke kring. Het gesprek bracht ons meer begrip voor de gedragingen van het geadopteerde hoofdpersonage.

De film die we in mei gaan zien, is ‘Dalva’ van regisseur Emanuelle Nicot.

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden.

Dalva is het indrukwekkende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd (Cannes 2022 winnaar Fipresci & rising star, IFFR 2023 winnaar publieksprijs).

We gaan de film zien op woensdag 10 mei, om 20.10 uur. U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan kijken en aan de nabespreking deel te nemen. Bij de nabespreking gaan we dieper in op wat we gezien hebben, gaan we op zoek naar de (eventuele) meerdere lagen in de film en naar de essentie ervan. Aanmelding is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden, u zorgt zelf voor uw kaartje bij Gigant.

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Hanny van Asch
en Agnes van der Geest

Go to Top