Laden Evenementen

Alle Evenementen

De film van oktober, ‘Anatomy of a fall’ ligt nog vers in ons geheugen, er viel ook veel over na te praten. Als u hem nog niet gezien heeft, hij is erg goed, een aanrader!

Ook van de volgende film hebben we hoge verwachtingen, we gaan kijken naar ‘Das Lehrerzimmer’, een Duitse film van regisseur Ilker Çatak. Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als lerares Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

Waar gaat de film over? Wanneer sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang dat ook grote gevolgen heeft voor haarzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Heeft u er net als wij zin in? U bent van harte welkom om de film mee te gaan bekijken op woensdag 15 november, aanvangstijd 20.00 uur.

Na afloop hebben we weer een nabespreking, waarin we onder leiding van Bram Rutgers met elkaar praten over wat we gezien hebben, over diepere lagen, de essentie van de film en over vragen of emoties die bij ons gerezen zijn. U bent ook daarbij van harte welkom, ook als u geen OKW-lid bent.

Deelname aan de nabespreking kost niets, zorgt u wel zelf voor een kaartje. U vindt de film op de website of app van Gigant gemakkelijk (wanneer deze erop staat) door in het scherm ‘vind je film’ te selecteren ‘per film’ en ‘specials’.

Namens de filmkring,

Bram Rutgers, Hanny van Asch en
Agnes van der Geest

Go to Top