Laden Evenementen

Alle Evenementen

De film van januari ‘The banshees of Inisherin’, die ons bijna 2 uur in de ban hield, heeft veel OKW’ers getrokken, ook bij de nabespreking was het druk.

Onze volgende film, op 15 februari, is ‘No Bears’, aanvang 20.10 uur.
Documentaire en fictie lopen door elkaar in deze film over een Iraans stel dat naar Europa probeert te vluchten. Panahi stuurt via een videoverbinding vanuit Iran zijn filmcrew aan in Turkije, terwijl hij in het dorp waar hij verblijft ongewild een schandaal veroorzaakt vanwege de verspreiding van een foto van een koppel in een verboden relatie. Het drama escaleert en al snel wordt duidelijk hoe ogenschijnlijk onschuldige artistieke acties, extreme gevolgen kunnen hebben. Geconfronteerd met zoveel uitdagingen, reflecteert Panahi over het onvermogen zijn thuisland Iran te verlaten. Hoewel het zo eenvoudig lijkt te zijn als midden in de nacht, ergens op een verlaten heuvel, simpelweg over een onzichtbare grens te stappen.

No Bears is de vijfde speelfilm van de Iraanse regisseur Jafar Panahi. In 2015 won hij op het filmfestival van Berlijn de Gouden Beer voor zijn film Taxi, die hij stiekem had gedraaid in Iran en naar Berlijn had laten smokkelen.
Panahi zit nu een gevangenisstraf van zes jaar, een straf die hij al in 2010 opgelegd had gekregen vanwege ‘propaganda tegen de Islamitische Republiek’. Jafar Panahi staat bekend om het verwerken van zijn eigen leven in zijn werk en wordt gezien als een van de meest belangrijke onafhankelijke Iraanse filmmakers van deze tijd.

U bent weer van harte welkom om mee te gaan kijken en aan de nabespreking onder leiding van Bram Rutgers mee te doen, ook als u geen OKW-lid bent. In de nabespreking gaan we met elkaar in op wat we gezien hebben, de vragen die het oproept en de diepere lagen en de essentie van de film.

Deelname aan de nabespreking kost niets, u zorgt wel zelf voor een kaartje. U vindt de film gemakkelijk op de website of de app van Gigant door in het scherm ‘vind je film  te selecteren ‘per film’ en ‘specials’.

Namens de filmkring,

Bram Rutgers, Hanny van Asch,
Agnes van der Geest

Go to Top