Laden Evenementen

Alle Evenementen

Nadat we onlangs ‘Monster’ gezien hebben van regisseur Kore-eda, een film die niet zo druk bezocht was, maar die van ons de kwalificatie: prachtig, bijzondere, gedetailleerde en gelaagde film kreeg, hebben we voor februari weer een zeer bijzondere film gekozen. We gaan kijken naar ‘The Zone of Interest’ van regisseur Jonathan Glazer.

Een nazi-officier die gelegerd is in Auschwitz wordt verliefd op de vrouw van de commandant van het concentratiekamp. Tegelijkertijd wonen de commandant Rudolf Höss, zijn vrouw Hedwig en hun kinderen naast het concentratiekamp. Ze streven er om hun ideale leven te leiden. Een overplaatsing dreigt dat plan te doen mislukken, maar Hedwig is niet van plan om te verhuizen. Intussen poogt een Pools gezin de joden in het kamp te helpen.

The Zone of Interest werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis. Het is een film met een heel andere insteek dan de meeste films over WO2

The Zone of Interest gaan we zien, op woensdagavond 21 februari , de aanvangstijd is 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om mee te gaan kijken en aan de nabespreking deel te nemen. Bij de nabespreking gaan we dieper in op wat we gezien hebben, op de de emoties die deze opgeroepen heeft, en gaan we op zoek naar de (eventuele) meerdere lagen in de film en naar de essentie ervan. Aanmelding is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden, u zorgt zelf voor uw kaartje bij Gigant.

Namens de filmkring,
Bram Rutgers, Hanny van Asch
en Agnes van der Geest

Ga naar de bovenkant