Laden Evenementen

Alle Evenementen

Ook dit jaar willen we weer een aantal mini-excursies organiseren voor belangstellende leden van OKW.

De eerste gaat naar het prachtige Kasteel Ter Horst in Loenen.

Het kasteel kent een lange historie. In de 16de eeuw, omstreeks 1557, werd de eerste steen gelegd voor een zomer- en jachtverblijf voor de Arnhemse burgemeester Wijnant Hacfort. Het kasteel zou maar liefst 7 generaties lang, ruim 300 jaren, in eigendom blijven van de adellijke familie Hacfort.

Meer over de geschiedenis verklappen we nu nog niet. U zult het allemaal horen tijdens de fraaie rondleiding die bij wijze van uitzondering, speciaal exclusief voor ons, op een vrijdagochtend wordt gehouden.

Gidsen van Stichting Wijnand Hacfort, onder de bezielende leiding van Wim Blom, zullen ons over het terrein, langs de Oranjerie, de bijgebouwen en de tuinen leiden. Vanzelfsprekend gaan we ook binnen in het kasteel kijken naar onder andere de trouwzaal, de kapel en de kelders. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje koffie of thee.

De kosten voor deelname aan de bijzondere mini-excursie bedragen € 7,50 per persoon. Ter plekke contant en gepast te voldoen aan Truus Bouman. De opbrengst van de rondleiding komt volledig ten goede aan de renovatie van het kasteel.

Aanmelden voor deze mini-excursie kan ook nu weer bij Truus Bouman, uitsluitend per mail aan: g.bouman16@upcmail.nl.
Doe dat uiterlijk 2 maart, zodat we weten hoeveel rondleiders ingezet moeten worden.

Het kasteel ligt aan de Hoofdweg 74 in Loenen. Eerdere mini-excursies vonden wat dichter bij huis plaats, voor de meeste deelnemers wel per fiets bereikbaar. Dit keer is dat wellicht wat minder het geval. Daarom vragen wij deelnemers, indien mogelijk anderen, in hun auto mee te nemen.

Geef dan bij je aanmelding even aan of je mee wilt rijden of zelf anderen mee kunt nemen, zodat de afstand geen reden hoeft te zijn voor deelname. Meld daarbij dan naast je naam ook je adres, e-mailadres en telefoonnummer, zodat wij een lijstje hebben met mensen die graag willen meerijden en een lijstje met personen die mensen kunnen meenemen. Dat laatste lijstje kunnen we dan sturen naar degenen die een lift zoeken, zodat men zelf afspraken over het meerijden kan maken.

 Voor de duidelijkheid wijzen wij erop dat, conform de AVG-regels, de lijstjes uitsluitend, eenmalig, voor deze mini-excursie gebruikt zullen worden.

Vanzelfsprekend kun je ook gewoon op eigen gelegenheid naar Kasteel Ter Horst komen.

 Wij hopen op 10 maart weer veel leden van OKW te mogen verwelkomen!

 Truus Bouman, Bob van der Sluijs en
Gustaaf van den Brand.

Go to Top